Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Δήμος Ικαρίας : Ενημέρωση για τις προβολές στο διήμερο 6 & 8 Αυγούστου στον Άγιο Κήρυκο

Δήμος Ικαρίας : Ενημέρωση για τις προβολές στο διήμερο 6 & 8 Αυγούστου στον Άγιο Κήρυκο

by ikariaki.gr
3 views

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Ιταλική ταινία 1977 , Σκηνοθεσία : Ετόρε Σκόλα Πρωταγωνιστούν : Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Σοφία Λόρεν, Τζον Βέρνον.
Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας και οσκαρικές υποψηφιότητες ξενόγλωσσης ταινίας και α΄ αντρικού ρόλου.
ΣΥΝΟΨΗ: Στις 8 Μάη του 1938 που ο Χίτλερ επισκέπτεται τη Ρώμη και συναντιέται με τον Μουσολίνι, αυτή την ξεχωριστή μέρα που δονείται από «πατριωτική ένταση», τελείται η συνάντηση μιας ιταλίδας νοικοκυράς μητέρας 6 παιδιών και συζύγου φασίστα άντρα (Σοφία Λόρεν) και ενός ομοφυλόφιλου (Μαρτσέλο Μαστρογιάνι) καταδιωγμένου λόγω της «ιδιαιτερότητας» του αυτής από το καθεστώς που καταλήγει σε ερωτική επαφή.
Ο Έτορε Σκόλα με το μια «Ξεχωριστή Μέρα»,1977 καταγγέλλει τη σαπίλα και το θάνατο που αποπνέει ο φασισμός που καταπνίγει κάθε ανθρωπιά, μέσα από το σύνηθες περίτεχνο σεναριακό, σκηνοθετικό, υποκριτικό και φωτογραφικό του στιλ. Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι και η ηχητική μπάντα της ταινίας.
Κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο για όλους

 

 

 

Ο Δήμος Ικαρίας στα πλαίσια των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, διοργανώνει ένα κύκλο κινηματογραφικών προβολών με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Τέταρτη 8 Αυγούστου 2018 – Ώρα Εναρξης 21:00
«100 ΧΡΟΝΙΑ Σ.Ε.Η»

Ένα ντοκιμαντέρ ιστορικής μνήμης και αξίας, αλλά και μια  παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και τον πολιτισμό της χώρας μας.

 

banner

Το ντοκιμαντέρ «100 Χρόνια ΣΕΗ» του Λεωνίδα Βαρδαρού παρουσιάζει μέσα από προσωπικές εμπειρίες ηθοποιών και σπάνιο αρχειακό υλικό, την ζωή  του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, παράλληλα με τη ζωή του κινήματος και την ιστορία του τόπου,  από το 1917 έως και σήμερα.
Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσει η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Ε.Η Λίλα Καφαντάρη
Κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο για όλους

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue