Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Δήμος Ικαρίας : Για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην δραματική έλλειψη γιατρών στις δομές υγείας στην βόρεια Ικαρία

Δήμος Ικαρίας : Για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην δραματική έλλειψη γιατρών στις δομές υγείας στην βόρεια Ικαρία

by ikariaki.gr
2 views

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ                

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

26  Ιουλίου   2018

Δελτίο τύπου για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην δραματική έλλειψη γιατρών στις δομές υγείας στην βόρεια Ικαρία
Μεγάλη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έγινε στο Χριστό Ραχών για τα προβλήματα των υγειονομικών δόμων στην Βόρεια Ικαρία την Τρίτη 24 Ιουλίου (το βράδυ). Η συγκέντρωση οργανώθηκε από το Δήμο Ικαρίας και τα Σωματεία: Επισιτισμού, Οικοδόμων, Συνταξιούχων, ΕΒΕ, Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών. Πήραν επίσης μέρος εκπρόσωποι συλλόγων και αθλητικών σωματείων.
Για πολλοστή φορά παρουσιάστηκαν τα διαχρονικά τεράστια προβλήματα του τομέα της Υγείας στα νησιά Ικαρία και Φούρνους. Στα οποία «Νοσούν σοβαρά» όλες οι μονάδες του Δημοσίου συστήματος λόγω ελλείψεων σε προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό. Ελλείψεων σε μέσα και εξοπλισμό. Όσες από τις κλινικές του νοσοκομείου λειτουργούν αυτό γίνεται οριακά, αφού όταν υπάρχει η αντίστοιχη ειδικότητα αυτή θα είναι μονήρης με ό,τι αυτό συνεπάγεται .

  • Στο Αγροτικό Ιατρείο του Μαγγανίτη δεν υπάρχει εδώ και καιρό γιατρός.
  • Στο Π.Ι των Ραχών, περιοχή με μεγάλο πληθυσμό ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι δεν υπάρχει καθόλου γιατρός μετά την παραίτηση του για πρώτη φορά ειδικευμένου γιατρού που υπηρετούσε εκεί για μερικούς μήνες. Άλλωστε στις εφημερίες του, όπως και ο γιατρός του Μαγγανίτη ,καλύπτει τα κενά του ΚΥ Ευδήλου.
  • Στο Κ.Υ Ευδήλου υπηρετεί ένας έως δύο κατά περιόδους ειδικευμένοι γιατροί από εννιά που προβλέπει το οργανόγραμμα του. Ενώ είναι η μονάδα που καλείται να καλύψει τις ανάγκες όλου του Β.Δ τμήματος του νησιού.

Στην παρέμβαση του ο Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΔΙΑΓΟΡΑΣ με πάνω από διακόσιους αθλητές στα τμήματα του υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο των ειδικοτήτων του παιδιάτρου ,του αθλίατρου και του καρδιολόγου για μια στοιχειωδώς ασφαλή αθλητική δραστηριότητα .

Διατρανώθηκε για μια ακόμα φορά η προσήλωση των φορέων στο διαχρονικά επίκαιρο πλαίσιο των αιτημάτων στο θέμα Υγεία –Πρόληψη, που αποτελεί και ομόφωνη απόφαση του ΔΣ από το 2015. Τέλος δόθηκε νέο αγωνιστικό ραντεβού με παράσταση διαμαρτυρίας από τα Σωματεία, τους Συλλόγους και το Δήμο (τέλος Αυγούστου) στο Υπουργείο Υγείας, αν και εφόσον δεν υπάρξουν άμεσα λύσεις στα παραπάνω.

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue