Home ΚοινωνίαΦούρνοι Κορσεών Δήμαρχος Φούρνων: «Δεν κατέβηκε καμιά ελληνική σημαία. Κυματίζουν κανονικά»

Δήμαρχος Φούρνων: «Δεν κατέβηκε καμιά ελληνική σημαία. Κυματίζουν κανονικά»

by ikariaki.gr
43 views

Από τους δημοσιογράφους ενημερώθηκε ο δήμαρχος Φούρνων, για το περιστατικό στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και αφορούσε το κατέβασμα Ελληνικής σημαίας από τη βραχονησίδα, Μικρός ανθρωποφάγος. Σε νεότερη επικοινωνία που είχε το kathimerini.gr μαζί του, μας είπε ότι η Ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα κυματίζει κανονικά. Ο ίδιος, μαζί με κλιμάκιο του λιμενικού, βρέθηκε στο κοντινότερο σημείο των Φούρνων με την συγκεκριμένη βραχονησίδα και χρησιμοποίησε κυάλια για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Η συγκεκριμένη βραχονησίδα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Ο δήμαρχος, κ. Ιωάννης Μαρούσης, μιλώντας στο kathimerini.gr, εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί πριν από λίγες ημέρες μέσω των social media για την ενέργεια τριών ατόμων, να σηκώσουν Ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα. «Ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έχει γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο», ήταν το σχόλιο εκπροσώπου των λιμενικών αρχών των Φούρνων, σε ερώτηση του kathimerini.gr σχετικά με την παρέμβαση της Τουρκικής ακτοφυλακής στο νησί.

Αναδημοσίευση από : http://www.kathimerini.gr

 

Τι λέει ο δήμαρχος Φούρνων για το περιστατικό με την ελληνική σημαία σε βραχονησίδα

Κανονικά κυματίζουν οι ελληνικές σημαίες που τοποθέτησαν νεαροί, την Παρασκευή, σε 3 με 4 βραχονησίδες, σύμφωνα με τον δήμαρχο των Φούρνων, Ιωάννη Μαρούση.

«Πήγα και είδα με τα κιάλια γιατί είναι μακριά και οι σημαίες κυματίζουν κανονικά. Τώρα τι λέει ο Γιλντιρίμ δεν μπορώ να καταλάβω. Και πώς πέρασαν και κατέβασαν τη σημαία, αφού δικό μας σκάφος υπήρχε εκεί. Από τις 06:00 ήταν εκεί. Πότε πήγαν και κατέβασαν τη σημαία; Και πώς πέρασαν πώς ήρθαν δεν είναι δίπλα στην Τουρκία», δήλωσε ο κ. Μαρούση μιλώντας στο Hellas Journal.

Νωρίτερα, ο κ. Μαρούσης είχε επιβεβαιώσει στην Καθημερινή, πως οι νέοι που ανέβασαν την ελληνική σημαία στην βραχονησίδα «Μικρός ανθρωποφάγος» ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα».

banner

Ο ίδιος είχε ενημερωθεί για το περιστατικό από τα social media, όπως λέει χαρακτηριστικά,

Σε σημερινή του ομιλία ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ γνωστοποίησε πως η ακτοφυλακή της χώρας κατέβασε τη συγκεκριμένη ελληνική σημαία.

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει δια στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου πως «δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό σε βραχονησίδα στο Αιγαίο», καταδικάζοντας παράλληλα τις σχετικές δηλώσεις του Γιλντιρίμ.

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας «απολύτως προκλητική και καταδικαστέα» τη δήλωσε Γιλντιρίμ.

«Δεν έχει γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο», σχολίασε εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών των Φούρνων, σχετικά με την παρέμβαση της Τουρκικής ακτοφυλακής στο νησί.

Η συγκεκριμένη βραχονησίδα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Φούρνων Κορσεών με την κυβέρνηση να διαμηνύει πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» ούτε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

 

Αναδημοσίευση από: www.lifo.gr

 

Τρία παλικάρια από τους Φούρνους ύψωσαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς

Στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» που βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, έπειτα από πρωτοβουλία τριών νεαρών απο τους Φούρνους Κορσεών, ύψωθηκε η γαλανόλευκη σημαία μας στο ψηλότερο σημείο. Για να την βλέπουν ΟΛΟΙ!

Οι νεαροί,οδηγήθηκαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλιου στο σημείο, όπου στη συνέχεια με περηφάνια και τιμή τοποθέτησαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα.

Ο Ανθρωποφάς είναι μία ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Στη λίστα EGAYDAAK του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συμπεριλαμβάνονται 25 νησιά και 127 νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «αμφισβητούμενες περιοχές».

Στις «αμφισβητούμενες περιοχές» για την Τουρκία είναι και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας στο οποίο υπάρχουν δεκαεπτά ευαίσθητοι στόχοι: Θύμαινα και Θυμαινάκι, Ξέρα, Κατεργάρικα, Λιμενόπετρα, Αλαφονήσι, Κισιρία, Κουρνιαχτή, Στρογγυλό, Πλάκα, Πλακάκι, Πρασονήσι, Μακρονήσι, Μεγάλος και Μικρός Ανθρωποφάς, Μικρός και Μεγάλος Άγιος Μηνάς.

Μπράβο στα παλικάρια μας !!

 

Αναδημοσίευση από : http://newsone.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue