Home ΚοινωνίαΕλλάδα Δήλωση του Πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Δήλωση του Πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

by ikariaki.gr
10 views

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 24 /07/2018

 

banner

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επέστρεψα εσπευσμένα, διέκοψα το ταξίδι μου μόλις πληροφορήθηκα ότι η κατάσταση στην Αττική ήταν εκτός ελέγχου. Και πράγματι, η εικόνα που αποκόμισα τόσο από τον αέρα όσο και από τις πληροφορίες που μου έδωσαν εδώ στο Συντονιστικό Κέντρο, είναι μια εικόνα ενός ασύμμετρου φαινομένου. 

Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική, είναι μια δύσκολη νύχτα για την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή πάνω από 600 άνδρες και γυναίκες της Πυροσβεστικής και πάνω από 300 οχήματα επιχειρούν σε τρία μεγάλα μέτωπα, το ένα στον Κάλαμο είναι υπό μερικό έλεγχο. Τα άλλα δυο, δυστυχώς, δεν είναι υπό έλεγχο, ευτυχώς όμως, έχουν κοπάσει προς ώρας οι ισχυροί άνεμοι.

Το ένα είναι στην περιοχή της Κινέτας των Μεγάρων και το άλλο στην περιοχή του Βουτζά, όπου δίνουμε αυτή τη στιγμή και την μεγαλύτερη έμφαση, προκειμένου να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, να απεγκλωβίσουμε ανθρώπους, συνανθρώπους ,συμπολίτες μας, που βρίσκονται, καθώς ο αέρας, ο άνεμος και η πυρκαγιά είχε κατεύθυνση δυτική ,βορειοδυτική, και  έφερνε την φωτιά προς τη θάλασσα, κάποιοι από αυτούς, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις παραλίες της περιοχής. 

Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ μεγάλη επιχείρηση με σχεδόν όλα τα Σώματα σε συντονισμό. Η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Λιμενικό, ο Στρατός, που σε λίγο θα συνδράμει και αυτός, προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τούτη την ώρα, εγώ θέλω να απευθύνω μια έκκληση προς όλους και όλες, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται. 

Βρίσκονται συμπολίτες μας σε κίνδυνο. Έκκληση όμως, και προς τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να βρίσκονται σε κίνδυνο. Αυτό που προέχει δεν είναι τούτη την ώρα, όσο και αν για τον καθένα μας είναι ανεκτίμητο, η περιουσία ,το σπίτι, το αυτοκίνητο. Αυτό που τούτη την ώρα έχει αξία μεγαλύτερη από κάθε άλλο και κάθε τι, είναι η ανθρώπινη ζωή.

Συνεπώς, όλοι θα πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να φροντίσουμε να προστατεύσουμε το πιο πολύτιμο αγαθό που είναι οι ανθρώπινες ζωές. Οι περιουσίες, όλα όσα έχουν μια υλική αξία, ξαναγίνονται. Οι ανθρώπινες ζωές είναι αυτές που δεν μπορούν να ξαναγυρίσουνε.

Πρέπει λοιπόν να είμαστε αυτή τη στιγμή όλοι σε μια διαρκή εγρήγορση, ενότητα, προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για την Αττική και για τη χώρα.

Θα ήθελα, να απευθύνω όμως, και ένα βαθύ ευχαριστώ, ειλικρινές ευχαριστώ, σε όλους τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες που με αυτοθυσία από το πρωί βρίσκονται στις επάλξεις. Τους εθελοντές, κυρίως όμως τους Πυροσβέστες, άνδρες και γυναίκες που με αυτοθυσία έχουν καταφέρει να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές. Είμαστε δίπλα τους, όλος ο κρατικός μηχανισμός τούτη την ώρα βρίσκεται επί ποδός και στόχος όλων μας είναι να περιορίσουμε την καταστροφική συνέπεια ενός ασύμμετρου, επαναλαμβάνω, φαινομένου. Προς ώρας δεν έχω να κάνω καμία παραπάνω δήλωση.

Λασκαράτος: Κύριε Πρόεδρε εκφράσατε τον προβληματισμό σας για τις πολλές εστίες, βλέπετε προσπάθεια αποσταθεροποίησης;

Δεν είναι τώρα αυτή η ώρα για να κάνουμε τέτοιου είδους αποτιμήσεις. Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Τώρα δίνουμε όλοι τη μάχη με τις φλόγες και νομίζω, όταν θα έρθει η στιγμή, θα κάνουμε τις αποτιμήσεις που πρέπει. 

Τούτη την  ώρα όμως, αυτό που προέχει είναι να έχουμε τον καλύτερο δυνατό επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη μέγιστη αποτελεσματικότητα γιατί επαναλαμβάνω, είναι μια δύσκολη νύχτα.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue