Home Οικονομία Γ. Κυριαζής: “Επιδόματα και εξάμηνη παράταση του ΦΠΑ υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών”

Γ. Κυριαζής: “Επιδόματα και εξάμηνη παράταση του ΦΠΑ υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών”

by ikariaki.gr
34 views

Για πρωτοφανής πρωτοτυπία οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού παραλογισμού κάνει λόγο, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριαζής.
Αναφερόμενος στην αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ο κ. Κυριαζής αναφέρει πως για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση δείχνει την αδιαφορία της για τα ακριτικά Νησιά του Βορείου Αιγαίου, διαχωρίζοντας τα με διαφορετικό ΦΠΑ για Σάμο και διαφορετικό για Ικαρία και Φούρνους, παρόλο που βρίσκονται στον ίδιο νομό, χαρακτηρίζοντάς το ως μια πρωτοφανής πρωτοτυπία οικονομικού πολιτικού και κοινωνικού παραλογισμού.
«Όπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει ότι η αύξηση του ΦΠΑ δεν επιφέρει ουσιαστικά δημοσιονομικό όφελος, καθώς θα μειώσει την αγοραστική δύναμη και κατά συνέπεια τα έσοδα και θα αυξήσει το κόστος διαβίωσης. Πόσο δε μάλλον η λήξη της εξάμηνης παράτασης θα μας βρει στο μέσον της τουριστικής σεζόν», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και τονίζει πως η απόφαση είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία της προστασίας των παραμεθόριων περιοχών και άδικη για τους κατοίκους των νησιών μας, καθώς δεν είναι προνόμιο αλλά νόμιμο δικαίωμα.

«Έτσι μετά την 1η Ιανουαρίου του 2018 η απώλεια κάθε δικαιώματος καθίσταται αμετάκλητη βάσει των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μέθοδος των αντισταθμιστικών μέτρων δεν πρόκειται να θεραπεύσει τις ζημιές που προκαλούνται καθημερινά και θα προκληθούν στην κοινωνία των νησιών, κατευθύνοντας τους στην μοναδική επιλογή να εγκαταλείψουν το τόπο τους καθώς δεν θα είναι εύκολο να επιβιώσουν.  Επιδόματα «κοινωνικά» και «κουπόνια» υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, όπως και η εξάμηνη παράταση του ΦΠΑ», αναφέρει ο κ. Κυριαζής και καταλήγει: «Είστε υπεύθυνοι για τη δίωξη των νησιωτών, τον διχασμό της ελληνικής κοινωνίας, τον διαχωρισμό σε 1ης και 2ης κατηγορίας πολιτών,  και της διάλυσης του Κράτους και της Ελληνικής κοινωνίας».

 

Αναδημοσίευση από : http://samiakonvima.blogspot.gr

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue