Home ΚοινωνίαΕλλάδα Γνωριμία με το κόμμα της Δημοκρατικής Ευθύνης

Γνωριμία με το κόμμα της Δημοκρατικής Ευθύνης

by ikariaki.gr
9 views

Η Δημοκρατική Ευθύνη δημιουργήθηκε από την ανάγκη για ένα νέο, ισχυρό, πολιτικά κυρίαρχο κίνημα από ανθρώπους της εποχής που θα απαντά στις ανάγκες της εποχής. Ένα κίνημα από καθημερινούς ανθρώπους, από ενεργούς πολίτες.  Ένα κίνημα με βάσεις στον πολιτικό χώρο του κέντρου, κυρίως όμως στον πολιτικό χρόνο του αύριο.  Που θα έχει το βλέμμα στις επόμενες γενιές και όχι στις επόμενες εκλογές ή δημοσκοπήσεις.

Η Ευθύνη είναι ένα κόμμα με άλλο τρόπο σκέψης και δράσης που επιχειρεί μέσα σε δύσκολους καιρούς να διαμορφώσει ένα άλλο, υγιές πολιτικό τοπίο, μια Ελλάδα που θα λειτουργεί ως κράτος, ως κοινωνία και ως οικονομία στηριγμένη σε ισχυρούς θεσμούς, απλούς, καθαρούς και δίκαιους κανόνες που θα εφαρμόζονται, κυρίως όμως στο μεράκι και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της, στα πλαίσια μιας αναγεννημένης πνευματικής ζωής του λαού μας.

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην Δημοκρατική Ευθύνη είναι αυτοί που δεν μπορούν να μένουν πλέον αμέτοχοι, καθημαγμένοι από την αδιαφορία, την απόγνωση και τον κυνισμό, που το πολιτικό σύστημα εκτρέφει εσκεμμένα ώστε οι πολίτες να οδηγούνται στο να αναζητούν, ακόμη και σήμερα μετά από τόσες διαψεύσεις και προδοσίες, τον επόμενο λαοπλάνο που θα εμφανιστεί ως ο νέος ηγέτης–σωτήρας και θα τους υποσχεθεί ότι ακούγεται ευχάριστο, προτείνοντας μαγικές λύσεις για το μέλλον με συνταγές επιστροφής σε ένα χρυσό παρελθόν δάνειας ευημερίας.

Η Ευθύνη πιστεύει στην πραγματική και όχι στην προσχηματική συμμετοχή των πολιτών στη λειτουργία της κοινωνίας, της οικονομίας και της πολιτικής. Η πραγματική συμμετοχή έχει να κάνει και με την ουσιώδη συμμετοχή στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας ενός νέου μη-αρχηγικού κόμματος πολιτών, στην διατύπωση των πολιτικών του θέσεων, αλλά και στην εκλογή της συλλογικής του ηγεσίας.

Η Ευθύνη πιστεύει στους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για μια αξιοπρεπή ζωή και ένα καλύτερο μέλλον, γιατί υπάρχει μέλλον αρκεί να προσπαθήσουμε με σοβαρότητα και με σχέδιο, δουλεύοντας για να φτιάξουμε την καθημερινότητά μας αλλά και κοιτώντας μακριά στο μέλλον. Ας το καταστήσουμε ξεκάθαρο: Το πρώτο και μεγάλό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία για να έχουμε μέλλον είναι το δημογραφικό.

Με αυτούς τους ανθρώπους θέλει να προχωρήσει η Ευθύνη, και με πρώτο στόχο να ξαναχτίσουμε μαζί από τα συντρίμμια της την εμπιστοσύνη από τον πολίτη προς τον συμπολίτη και από τον άνθρωπο προς το συνάνθρωπο ώστε έπειτα να χτιστεί και η εμπιστοσύνη του λαού μας προς τους πολιτικούς και πολιτειακούς θεσμούς και αξίες.

Η Ελλάδα και η Δημοκρατία δεν θα τελειώσουν με τη γενιά μας. Δοκιμάζονται σκληρά για να βγουν πιο δυνατές.  Όχι χάρη σε κόμματα, αλλά χάρη σε ανθρώπους που δεν απελπίζονται, δεν τα παρατάνε και θέλουν να προοδεύουν οι ίδιοι και οι γύρω τους ώστε να πάνε αυτήν την όμορφη χώρα μας ένα βήμα πιο μπροστά.

Μαζί ως άνθρωποι προσπαθούμε και δουλεύουμε, και ναι, διαφέρουμε από το πολιτικό προσωπικό του χθες και του σήμερα που μας έφερε και μας κρατάει σε δύσκολες και απαράδεκτες καταστάσεις. Εμείς μπαίνουμε στην πολιτική τώρα, έχοντας αναγκαστεί εδώ και χρόνια να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα του μόχθου και της επιβίωσης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ελάτε κι εσείς σε αυτόν τον δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα που αξίζει. Τέτοιοι άνθρωποι, με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και δύναμη χαρακτήρα χρειάζονται σε τέτοιους καιρούς. Άλλοι καιροί, άλλοι άνθρωποι.

Θα ακολουθήσουν άρθρα μελών μας προς δημοσίευση στα τοπικά ΜΜΕ.

 

Ευχαριστούμε πολύ,

Βαγγέλης Μαθάς

Μέλος του Γ.Σ. της Δημοκρατικής Ευθύνης

Περιφερειακός Συντονιστής Νήσων Αιγαίου

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue