Home ΑρθρογράφοιΕλεύθερη Πένα ΓΙΑ την Ηριάννα, ΣΤΗΝ Ηριάννα, ΜΕ την Ηριάννα! – Η Συναυλία μέσα απο το φακό του Utopist

ΓΙΑ την Ηριάννα, ΣΤΗΝ Ηριάννα, ΜΕ την Ηριάννα! – Η Συναυλία μέσα απο το φακό του Utopist

by ikariaki.gr
2 views

Της Μαρίας Παρέντη

Το όνομά της θα γραφτεί χωρίς τη θέλησή της στην ιστορία, καθώς η υπόθεσή της αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες κακοδικίες που θα βαραίνουν την ελληνική δικαιοσύνη.

Η ιστορία της σας είναι λίγο-πολύ γνωστή: ένα νέο κορίτσι κυνηγήθηκε αναίτια από τις αρχές και μετά από μερικά χρόνια καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε κάθειρξη 13 ετών με μια κατασκευασμένη και αστεία κατηγορία.

Η απόφαση έκανε λόγο για τα λεγόμενα ”ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης”, ψάξαμε πολύ για να βρούμε και την πράξη στην οποία οι αξιότιμοι δικαστές αναφέρονται.Μάταια. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΞΗ.

Η φυλακή είναι το πιο σκληρό πράγμα που επινόησε ο ανθρώπινος νους. Καθημερινά μαχόμαστε για τον περιορισμό των ποινών φυλάκισης, για εναλλακτικές μεθόδους πραγματικού σωφρονισμού. Ο εγκλεισμός είναι δυσμενέστατος ακόμη και για τον προδήλως ένοχο μιας πράξης. Όταν είσαι αθώος, σε πνίγει χίλιες φορές περισσότερο.

Καμία πράξη λοιπόν, καμία πράξη δεν τελέσθη, αλλά τα χρόνια 13 στο σύνολο. Τα δικά της 29 κλεισμένα μέσα σε λίγα τετραγωνικά. Έξω οι φίλοι της από την πρώτη στιγμή θεριά, παράτησαν δουλειές, προσωπικές ζωές κι ενώθηκαν στο πλευρό της.

Εχθές το βράδυ(8/9/2017) στη Σχολή Καλών Τεχνών με δική τους πρωτοβουλία έγινε μια συναυλία Για την Ηριάννα. Καλλιτέχνες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τραγούδησαν Στην Ηριάννα κι εσείς ήσασταν όλοι εκεί Με την Ηριάννα!

Καλή της Λευτεριά!

[Best_Wordpress_Gallery id=”36″ gal_title=”gia tin irianna”]

 

banner

nostimonimar.gr

Το φωτορεπορταζ απο τον ”δικό μας” Μανο Σαββίδη – The Utopist

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue