Home ΚοινωνίαΑιγαίο Β. Αιγαίο: Την απάντηση των Θεσμών αναμένει η Κυβέρνηση

Β. Αιγαίο: Την απάντηση των Θεσμών αναμένει η Κυβέρνηση

by ikariaki.gr
1 views

Την απάντηση των Θεσμών σχετικά με το ζήτημα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, αναμένει η Κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε στην αντιπροσωπεία φορέων της Χίου που συναντήθηκαν το μεσημέρι στην Αθήνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

http://webtv.ert.gr/ert1/themata/kinitopiisis-sto-v-egeo-gia-ti-diatirisi-ton-miomenon-synteleston-fpa/

Οι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν την υφυπουργό ότι την Τετάρτη «νεκρώνει» το νησί με αίτημα τη μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, όπως και σε άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Καθώς και στην πρόθεσή τους να ζητήσουν από τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων να καταθέσουν τροπολογία για το θέμα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης και Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης, οι δήμαρχοι, Χίου Μανώλης Βουρνούς και Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος οι προέδροι των Επιμελητηρίων Λέσβου, Χίου και Σάμου, καθώς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.
Η κα Παπανάτσιου ήταν κατηγορηματική σε παρατήρηση του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξενάκη- αρμόδιου στους τομείς Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Αιγαίου ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιλογή της Κυβέρνησης η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών.

Ο Δήμαρχος Σάμου κατά την διάρκεια της συνάντησης, ανέδειξε την δυσανάλογη, υπερβολική και καταχραστική αύξηση του Φ.Π.Α., κατέθεσε το αντίγραφο της Μελέτης Νησιωτικής Πολιτικής της Κ.Ε.Δ.Ε. και ζήτησε να παραμείνουν οι μειωμένοι συντελεστές του Φ.Π.Α., όπως τεκμηριωμένα προβλέπεται και από την προαναφερθείσα μελέτη.

Κύρια πρόταση του κ. Αγγελόπουλου αποτέλεσε η υιοθέτηση μόνιμα μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξή τους, στο πλαίσιο και των παγιωμένων πρακτικών που αφορούν τη νησιωτικότητα σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μιχαηλίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τόσο τη γραμματέα της ΚΟ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, όσο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά.

Χίος: Θοδωρής Πηλιώτης

banner

Σάμος: Χάρης Ζαβουδάκης

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue