Home ΚοινωνίαΕλλάδα Βίτσας: Νέες θέσεις εργασίας με την αναβάθμιση των F-16

Βίτσας: Νέες θέσεις εργασίας με την αναβάθμιση των F-16

by ikariaki.gr
23 views

Το ταξίδι του Τσίπρα ήταν απόλυτα επιτυχημένο, θα πρέπει όλοι να χαιρόμαστε, τόνισε το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας τονίζοντας παράλληλα πως η πλειοψηφία των F16 θα αναβαθμιστεί.

Ο Αναπληρωτής υπουργός συμπλήρωσε ότι τα 2,4 δισ. είναι το ταβάνι για τις ΗΠΑ και όχι τα χρήματα που θα δοθούν, γιατί οι ΗΠΑ έστειλαν στο Κογκρέσο την ακριβότερη εκδοχή της πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελλάδας.

Επανέλαβε ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 δισ. ευρώ. «Υπάρχουν τρόποι και μορφές, μπορούν να γίνουν διαφόρων ειδών αναβαθμίσεις. Το βασικό όμως είναι αναβαθμιστούν σε βάιπερ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εμείς έχουμε ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να συντονίσουμε τις ανάγκες για τη σιγουριά της χώρας και τις δυνατότητες που μας δίνει ο προϋπολογισμός» είπε επίσης για το κόστος της αναβάθμισης.

Σε σχέση με τη διαδικασία αναβάθμισης ενημέρωσε ότι ένα μέρος των εργασιών θα γίνει στις ΗΠΑ. Αρχικά θα πάνε 2-4 αεροπλάνα ώστε να μοντελοποιηθούν, μαζί θα πάει μια ομάδα για να πάρει την τεχνογνωσία και μια ομάδα από την Ελληνική Αεροπορία.

Από τη διαδικασία τόνισε ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς όπως είπε στη συναρμολόγηση και στις καλωδιώσεις θα συμμετέχουν και ελληνικές εταιρείες όπως η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, λέγοντας ότι υπάρχει αναγκαιότητα για επιπλέον εργαζόμενους.

Αναδημοσίευση από : http://www.reporter.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue