Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Α.Ο. Μεσαριάς : Η δεύτερη γυναικεία ομάδα του νησιού μας ξεκινά ….. με υψηλούς στόχους!!!

Α.Ο. Μεσαριάς : Η δεύτερη γυναικεία ομάδα του νησιού μας ξεκινά ….. με υψηλούς στόχους!!!

by ikariaki.gr
19 views

Με μεγάλη μας χαρά είδαμε την ανακοίνωση του Α.Ο Μεσαριάς και του γυναικείου τμήματος ποδοσφαίρου που δημιουργήθηκε, όχι ότι δεν υπήρχε σε πιο ερασιτεχνική μορφή τα προηγούμενα χρόνια, να ξεκινά οργανωμένα τον δύσκολο δρόμο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Ας δούμε πρώτα την ανακοίνωση του συλλόγου και μετά θα συμπληρώσουμε κι εμείς κάποιες σκέψεις μας:

Η απόφαση πάρθηκε, ο κύβος ερρίφθη μετά απ 3 χρόνια υπομονή μόνο με προπονήσεις και λίγα φιλικά αποφασίστηκε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Μεσαριάς να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής κατηγορίας. Καλή αρχή και καλή επιτυχία στα κορίτσια και στον προπονητή που περίμεναν πως και πως αυτήν την στιγμή. Και ίσως να είμαστε το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που έχουμε κατεβάσει 2 ομάδες σε εθνική κατηγορία. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Α.Ο.ΜΕΣΑΡΙΑΣ

 

Να πούμε κατ αρχήν πόσο χαιρόμαστε που άλλη μια ομάδα του νησιού μας δημιούργησε πριν τρία χρόνια , όπως λέει και η ανακοίνωση του συλλόγου, γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου, αλλά και το γεγονός, καθόλου ευκαταφρόνητο, ότι ο Α.Ο. Μεσαριάς αυτή τη στιγμή έχει και γυναίκα Πρόεδρο.

Δεύτερο σχόλιο είναι ότι το γήπεδο του συλλόγου είναι ήδη έτοιμο, το πρώτο με πλαστικό χλοοτάπητα στο νησί μας, να φιλοξενήσει με αξιώσεις τόσο τις συμμετοχές του Α.Ο. Μεσαριάς στο γυναικείο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όσο και του άλλου γυναικείου σωματείου του νησιού μας, του Διαγόρα Ραχών, που το έχει δηλώσει σαν έδρα μέχρι να τελειώσουν οι εκκρεμότητες  και στο δικό του γήπεδο, με φυσικό χόρτο παρακαλώ, στον Άγιο Δημήτριο Ραχών.

Τρίτο σχόλιο είναι ότι σ’ αυτή την γωνιά της Ελλάδας, στην ακριτική Ικαρία, ο κόσμος αγαπά τον αθλητισμό και το δείχνει έμπρακτα, με τη συμμετοχή της νεολαίας που στελεχώνει πολλά τμήματα σε όλα τα σωματεία του νησιού μας. Πρόσφατη είναι και η κατάκτηση του τίτλου στο μπάσκετ γυναικών, του άλλου μεγάλου σωματείου του νησιού μας του Π.Α.Σ. Ίκαρου και λίγες βδομάδες νωρίτερα η κατάκτηση του τίτλου στο μπάσκετ κορασίδων της ομάδας του Διαγόρα Ραχών.

banner

Δεν παραβλέπουμε βέβαια και τη συμμετοχή των ανδρικών τμημάτων, όλων των σωματείων του νησιού μας, στα αντίστοιχα τοπικά πρωταθλήματα του νομού μας, στο ποδόσφαιρο στο μπάσκετ κλπ. Όπως επίσης και τη αξιόλογη συμμετοχή των κοριτσιών μας στα τοπικά πρωταθλήματα βόλεϊ,  ή την καθόλου ευκαταφρόνητη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών σε τοπικές ή πανελλήνιες διοργανώσεις στίβου. Μην ξεχνάμε ότι πιθανότατα, αν όλα είναι έτοιμα στο γήπεδο του Π.Α.Σ. Ίκαρου στον Άγιο Κήρυκο, του χρόνου θα αναλάβουμε τη διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων αγώνων στίβου.

Για να επανέλθουμε λοιπόν στο αρχικό μας θέμα, τι μένει σαν συμπέρασμα; Ότι τα σωματεία του νησιού μας σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, θέλουν την στήριξη όλων, της πολιτείας, του δήμου αλλά και των ιδιωτών που μπορούν να μπουν χορηγοί, όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι που είναι το βασικότερο για τις λειτουργίες αυτών των σωματείων, αλλά στις αθλητικές υποδομές στο νησί μας. 

Εκτός από το ποδόσφαιρο, που ελπίζουμε σύντομα να δούμε και τα τρία μεγάλα γήπεδα του νησιού μας στρωμένα με χόρτο, φυσικό ή πλαστικό δεν έχει σημασία, να δημιουργηθεί και κλειστό γήπεδο στη κεντρική Ικαρία, όπως και να συνεχίσει η προσπάθεια που άρχισε και στις Ράχες για τη δημιουργία κλειστού γηπέδου στο χώρο που έχει οριοθετήσει ο δήμος. Άλλο πράγμα να βάζεις τα αγόρια και τα κορίτσια να κάνουν προπόνηση και αγώνες στα τσιμεντένια γήπεδα στις πλατείες των χωριών, με όλες τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και άλλο να έχεις την υποδομή ενός κλειστού γηπέδου που μπορεί ο αθλητής άνετα να αποδώσει και να προσφέρει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του.

Παρ’ όλα αυτά και με όλες τις αντίξοες συνθήκες των προηγούμενων χρόνων, οι αθλητές μας προχωρούν και διακρίνονται. Μην ξεχνάμε ότι η γυναικεία ομάδα του Διαγόρα Ραχών όλα αυτά τα χρόνια ουσιαστικά έπαιξε στα πρωταθλήματα Γ΄ και Β΄Εθνικής κατηγορίας γυναικών, ουσιαστικά όλους τους αγώνες της εκτός έδρας, αφού η έδρα της…”μεταφέρθηκε” στη Σάμο με ότι αυτό σημαίνει. Και παρ΄όλα αυτά πρωταγωνίστησε και έβγαλε αθλήτριες που διακρίθηκαν και….”άνοιξαν τα φτερά τους” αφού έγιναν περιζήτητες, σε ανώτερες κατηγορίες όπως η Α΄Εθνική κατηγορία γυναικών και το Champions Leeage γυναικών. Αναφέρομαι φυσικά στην Αληθινή Κουτσού, την αθλήτρια μέχρι φέτος του Διαγόρα Ραχών, που πήρε μεταγραφή και από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται με την ομάδα των Ελπίδων Καρδίτσας στα “σαλόνια” της Α΄Εθνικής και της Ευρώπης.

Γιατί να μην έχει την ίδια, ή και καλύτερη τύχη και η γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Μεσαριάς; Τους το ευχόμαστε ολόψυχα και βέβαια θα παρακολουθούμε από κοντά και θα σας ενημερώνουμε για όλη την πορεία αυτής της πολλά υποσχόμενης γυναικείας ομάδας του νησιού μας. 

“Δανειστήκαμε” από τον Κώστα Ανταράκη ( τον οποίο και ευχαριστούμε), το βίντεο που τράβηξε και δείχνει ότι το γήπεδο του Α.Ο. Μεσαριάς είναι πλέον έτοιμο. Με το καλό να τελειώσουν οι εργασίες στον χλοοτάπητα και οι άλλες εκκρεμότητες και των υπολοίπων γηπέδων του νησιού μας.

 

 

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue