Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Α.Ο Μεσαριάς – Α.Γ.Σ. Διαγόρας Ραχών 3-4 για το Κύπελλο της Ε.Π.Σ. Σάμου

Α.Ο Μεσαριάς – Α.Γ.Σ. Διαγόρας Ραχών 3-4 για το Κύπελλο της Ε.Π.Σ. Σάμου

by ikariaki.gr
10 views

Έγιναν σήμερα το μεσημέρι και τα «επίσημα αγωνιστικά εγκαίνια» του νέου πλαστικού χλοοτάπητα του γηπέδου Ευδήλου Ικαρίας με το «τοπικό ντέρμπι» για το κύπελλο της Ε.Π.Σ. Σάμου μεταξύ των ομάδων του Α.Ο. Μεσαριάς και του Α.Γ.Σ. Διαγόρα Ραχών.

Ματς « νοκ –άουτ», που σημαίνει ότι όποιος έχανε έφευγε από την περαιτέρω συνέχεια των αγώνων για τη διεκδίκηση του κυπέλλου της  Ε.Π.Σ. Σάμου.

Η κρίσιμη σημασία αυτού του αγώνα συγκέντρωσε δεκάδες φίλους και από τις δύο ομάδες στις εξέδρες του γηπέδου, που είχαν μεγάλη αγωνία για την έκβαση του αγώνα. Οι εκδηλώσεις των φιλάθλων, εκτός ελαχίστων ασήμαντων εξαιρέσεων, κινήθηκε σε κόσμια και αθλητικά πλαίσια.

Οι ομάδες μπήκαν στο γήπεδο υπό τον διαιτητή κ. Κωσταντινίδη και τους βοηθούς του (επόπτες) κ.κ. Γ. Τσαρνά και Αν. Πλιάγκο.

 

banner

Ο αγώνας, όπως αναμενόταν, ξεκίνησε με δυνατές φάσεις για τη διεκδίκηση της μπάλας και νωρίς νωρίς (στο 6ο λεπτό) έγινε η πρώτη φάση στα καρέ της ομάδας του Διαγόρα όπου ο παίκτης του Κ. Τσαπαλιάρης ανέτρεψε εντός περιοχής τον αντίπαλο του Ειρ. Σταμούλο. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο Ειρ. Σταμούλος και έδωσε προβάδισμα για την ομάδα της Μεσαριάς.

Αμέσως η ομάδα του Διαγόρα ανέβασε τον ρυθμό της και πίεσε την αντίπαλη ομάδα, με αποτέλεσμα στο 9ο λεπτό ο Κ. Τσαπαλιάρης από σουτ μέσα στην περιοχή να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Η ομάδα του Διαγόρα συνέχισε να έχει στο περισσότερο διάστημα, τον έλεγχο του αγώνα με αποτέλεσμα στο 16ο λεπτό ο Λ. Καρίμαλης και στο 32ο λεπτό ο Έντρι Τζελιλάι να ανεβάσουν το σκορ σε 1-3.

Η ομάδα της Μεσαριάς αν και κρατούσε περισσότερο αμυντική στάση, είχε και διάφορες αντεπιθέσεις, αλλά και δυναμικές διεκδικήσεις της μπάλας, σε μια από τις οποίες στο 38ο λεπτό δέχθηκε κίτρινη κάρτα ο Η.Ευστρατουδάκης.  Με αυτό το σκορ αποσύρθηκαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δυο αλλαγές από την ομάδα της Μεσαριάς, ο Β. Χονδρουδάκης στη θέση του Η. Ευστρατουδάκη

Εδώ λίγο άλλαξε η εικόνα του αγώνα με την ομάδα του Διαγόρα να δίνει χώρο στη Μεσαριά και να υπάρχουν αρκετές φάσεις μέσα στα καρέ της ομάδας του Διαγόρα αλλά είτε οι κινήσεις του τερματοφύλακα Κ. Καρούτσου, είτε της άμυνας, αποσόβησαν αρχικά τον κίνδυνο της επιτυχίας ενός τέρματος.

Στο διάστημα αυτό η ομάδα του Διαγόρα πραγματοποίησε δυο αλλαγές, στο 64ο λεπτό ο Ν. Βρούλος αντικατέστησε τον Ν. Ολυμπιάδη και στο 70ο λεπτό ο Κ. Μαλαχίας αντικατέστησε τον Έν. Τζελιλάι.

Η πίεση της ομάδας της Μεσαριάς έφερε αποτέλεσμα στο 76ο λεπτό με αντεπίθεση στα καρέ της ομάδας του Διαγόρα και γκολ μετά από σουτ  του Γ.Καστή

Η ομάδα του Διαγόρα πέρασε στην αντεπίθεση και μ’ ένα υπέροχο σουτ σχεδόν από τη σέντρα του Ευ. Πλακίδα «έπιασε» τον τερματοφύλακα της Μεσαριάς εκτός θέσης και πέτυχε μ’ ένα όμορφο γκολ το 2-4.

Στο 81ο λεπτό ο Διαγόρας κάνει και την τρίτη αλλαγή με τον Μ. Στενό να αντικαθιστά τον Γ.Τσεπέρκα. Στο επόμενο λεπτό κάνει και η Μεσαριά τη δεύτερη αλλαγή της με τον Χ. Τσαντέ στη θέση του Γ. Κουλάου.

Η πίεση της ομάδας της Μεσαριάς έφερε αποτέλεσμα με ένα ακόμα γκολ στο 86ο λεπτό με τον Κ. Συναγρίδη

Στο 87ο λεπτό είχαμε μια ακόμα κίτρινη κάρτα για τον παίκτη του Διαγόρα Θ. Παπαβασιλάκη.

Παρ’ όλη τη πίεση της ομάδας της Μεσαριάς ο αγώνας έληξε με νικήτρια την ομάδα του Διαγόρα με 4-3, που την στέλνει αυτόματα στην επόμενη φάση των αγώνων κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Σάμου.

Σαν συμπέρασμα από τη σημερινή αναμέτρηση έχουμε να πούμε ότι είδαμε δυο αξιόμαχα σωματεία του νησιού μας, που το καθένα είχε τα θετικά και αρνητικά σημεία του. Η ομάδα του Α.Ο. Μεσαριάς σίγουρα έπαιζε με ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών της και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά η μάδα του Α.Γ.Σ. Διαγόρα αν και διαθέτει ένα αξιόμαχο συγκρότημα έδειξε αδυναμία στον αμυντικό τομέα, γι αυτό όταν δέχθηκε την αντεπίθεση της ομάδας της Μεσαριάς στο β’ ημίχρονο, άφησε στην άμυνα της κάποια κενά που τα εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι και μείωσαν το σκορ, αλλά αισθάνθηκε προς το τέλος και τον κίνδυνο της ισοφάρισης. Κρατάμε στα πολύ θετικά και για τις δυο ομάδες, ότι χρησιμοποίησαν νεαρά άτομα στις συνθέσεις τους, που έδειξαν πολύ καλά στοιχεία ποδοσφαιριστών, με μέλλον. Αλλά θέλουν ακόμα πολλή δουλειά.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

Α.Ο. Μεσαριάς (Προπονητής Μ. Σταμούλος): Κ. Μαυρογιώργης, Γ. Καστής, Κ. Συναγρίδης, Σ. Τσιαντής, Η. Ευστρατουδάκης ( 45’ Β. Χονδρουδάκης) , Α. Καλαφάτης, Γ.Κουλάου (82’ Χ. Τσαντές), Μ. Ευστρατουδάκης, Γ. Συναγρίδης, Μ. Γεράκης (45’ Η. Καρναβάς), Ειρ. Σταμούλος

Αναπληρωματικοί : Α. Ρουστάς, Ε. Πηλαράς, Α.Παντελιάδης

 

Α.Γ.Σ. Διαγόρας Ραχών (Προπονητής Β. Λαθούρας) : Κ. Καρούτσος, Θ. Παπαβασιλάκης,  Ευάγ. Πλακίδας, Κ. Τσαπαλιάρης, Αλ. Καρίμαλης, Ν. Ολυμπιάδης (64’ Ν. Βρούλος), Αλ. Παπαγεωργίου, Λ.Καρίμαλης, Γ. Τσεπέρκας(81’ Μ.Στενός), Έν. Τζελιλάι (70’ Κ. Μαλαχίας), Κ. Κουκής.

Αναπληρωματικοί : Λ. Παροίκος, Ν. Βατούγιος, Γ. Καττές  

 

 

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue