Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Αφιέρωμα στον Διαγόρα Ικαρίας (Γυναικείο ποδόσφαιρο 2016 – 2017) και συνέντευξη της Αληθινής Κουτσού

Αφιέρωμα στον Διαγόρα Ικαρίας (Γυναικείο ποδόσφαιρο 2016 – 2017) και συνέντευξη της Αληθινής Κουτσού

by ikariaki.gr
67 views

Στο Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο η 15χρονη ταλαντούχα παίκτρια του Διαγόρα Ικαρίας, Αληθινή Κουτσού, βρίσκει το θάρρος και την τόλμη και εκτός αγωνιστικών χώρων, αναλύοντας από τη δική της πλευρά τη φετινή αγωνιστική χρονιά για τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Διαγόρα Ικαρίας που στέφθηκε πρωταθλήτρια στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής Γυναικών, όπου συμμετείχε. Η Αληθινή Κουτσού αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ με 10 γκολ στον 4ο όμιλο τη φετινή αγωνιστική χρονιά (2016-17), ισοβαθμώντας στην κορυφή με την Κωνσταντινίδη (Παμπαιανικός) που πέτυχε και αυτή 10 τέρματα. Το δεξί χαφ της ομάδας του νησιού τονίζει ότι ο Διαγόρας Ικαρίας άξιζε και γεύτηκε την άνοδο στη παραπάνω κατηγορία, καθώς η ομάδα του νησιού δεν διαθέτει γήπεδο που να πληρεί τις προϋποθέσεις και ταξίδευε στη Σάμο για να δώσει τις εντός έδρας αναμετρήσεις. Αναλυτικά η συνέντευξη από το “Αυτόματο Όπλο” του Διαγόρα Ικαρίας που γνωρίζει να στοχεύει και να σημαδεύει εξίσου καλά τις αντίπαλες εστίες!!!!

Πως ξεκίνησες την πρώτη σου επαφή με τη μπάλα;

“Το ποδόσφαιρο μου άρεσε από πολύ μικρή ηλικία, έβλεπα τα αδέρφια να παίζουν μπάλα και αποφάσισα και εγώ να εγγραφώ στη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού μας,τον Διαγόρα Ικαρίας.”

Τη φετινή αγωνιστική χρονιά  (2016-17) κατακτήσετε την άνοδο στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Αντιμετωπίσατε δυσκολίες ώστε να επιτευχθεί η άνοδος στη παραπάνω κατηγορία;

“Νοιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη για την άνοδο της ομάδας μας στη Β’ Εθνική, γιατί το αξίζαμε περισσότερο από κάθε ομάδα, αντιμετωπίζοντας και πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα μας με ενότητα, σύνεση και οικογενειακό κλίμα ξεπέρασε κάθε εμπόδιο στο πέρασμά της. Εμείς παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να επιτύχουμε το βασικό στόχο που θέσαμε από το ξεκίνημα της προετοιμασίας που ήταν η άνοδος στη Β’ Εθνική.”

Ποιες αντίπαλες ομάδες ήταν περισσότερο ανταγωνιστικές στον 4ο όμιλο;

“Οι Νηρηίδες Φθίας ξεχώρισαν από τον 4ο όμιλο. Πολύ καλή ομάδα που έδωσε μέχρι το τέλος τη δική της μάχη για την άνοδο. Μια ομάδα που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν και γνωρίζαμε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του νομού Φθιώτιδας. Από την πλευρά μας τερματίσαμε στη 1η θέση του ομίλου συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς και ολοκληρώσαμε το πρωτάθλημα αήττητες (5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 0 ήττες).”

 

banner

Για το γεγονός ότι η ομάδα σας ταξίδευε στο Καρλόβασι της Σάμου για να δώσει τους εντός έδρας αγώνες,επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία σας;

“Πραγματικά ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά για μια ακόμη αγωνιστική σεζόν. Δυστυχώς το νησί μας δεν διαθέτει νόμιμο γήπεδο και αναγκαζόμασταν να εκστρατεύουμε στο Καρλόβασι της Σάμου για να δώσουμε τις εντός έδρας αναμετρήσεις μας. Για εμάς παίζαμε πάντα εκτός έδρας. Σίγουρα δεν ήταν και ότι το καλύτερο και μετά από πολλές ώρες ταξιδιού, αλλά με πάθος, υπομονή και πείσμα, κατορθώσαμε να ξεχνάμε όλα αυτά τα προβλήματα και στρέψαμε τη προσοχή μας αποκλειστικά και μόνο στο παιχνίδι.”

 

Από την άλλη ο κόσμος της ομάδας έδινε βροντερό παρών στα εκτός έδρας. Το στοιχείο αυτό λειτούργησε ευεργετικά στην καταπληκτική πορεία της ομάδας σας;

Σίγουρα η παρουσία του κόσμου λειτούργησε θετικά στη φετινή αγωνιστική παρουσία και εικόνα της ομάδας μας. Στα εκτός έδρας οι φίλαθλοι της ομάδας ήταν αρκετά περισσότεροι απ’ ότι στα “εντός”. Άλλη ψυχολογία αποκτά μια ομάδα όταν έχει στο πλευρό της τον κόσμο και άλλη χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της. Ομολογώ ότι ο κόσμος μας αποτέλεσε το 12ο παίκτη της ομάδας και τον ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας!!!!”

 

Εντυπώσεις και συναισθήματα,καθώς χρίστηκες πρώτη σκόρερ στο φετινό πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής;

Πρωτίστως, αισθάνομαι χαρά και υπερηφάνεια που φορώ τη φανέλα του Διαγόρα Ικαρίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που πέτυχα 10 γκολ και βρέθηκα στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στον όμιλο μας για τη φετινή αγωνιστική χρονιά. Ήταν πρώτη φορά που σημείωσαν τόσα πολλά τέρματα. Όμως θα ήθελα να αναφέρω ότι τα γκολ δημιουργήθηκαν μέσα από ομαδική συνεργασία και ευχαριστώ θερμά τις συμπαίκτριες μου γι’αυτό. Και αυτές έχουν το δικό τους μερίδιο επιτυχίας,ώστε να βρίσκομαι στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.”

 

Αγαπημένος παίκτης – παίκτρια;

“Αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Από γυναίκες θαυμάζω αρκετά και επιθυμώ να ακολουθήσω τα βήματα της διεθνούς παίκτριας του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τη Δήμητρα Παντελιάδου που διακρίνεται για την ταχύτητα, την εξαιρετική τεχνική της, ενώ βρίσκει συχνά το δρόμο προς τα δίχτυα, σκοράροντας πολλές φορές.”

 

Το σχόλιο σου για το γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας μας;

“Δυστυχώς το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και απαιτούνται αρκετά βήματα ακόμα.Το θετικό είναι ότι τα κορίτσια έχουν ξυπνήσει και ασχολούνται κάθε χρόνο και περισσότερες κοπέλες με το ποδόσφαιρο. Οι γυναίκες μπορούν να καταφέρουν να κάνουν και δεν αρέσκονται μόνο στο καλλωπισμό τους, που λένε  συνήθως κάποιοι. Επίσης το ομαδικό αυτό άθλημα επιδρά θετικά στη σωματική και ψυχική υγεία του κάθε ατόμου.”

Οι στόχοι για τη νέα αγωνιστική χρονιά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας;

“Δεν έχουμε σκεφτεί κάτι για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Σίγουρα πιο δύσκολο πρωτάθλημα και πρώτο στόχο θα θέσουμε μια καλή πορεία με ποιοτικό και σωστό ποδόσφαιρο, εξασφαλίζοντας βέβαια την παραμονή μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.”

 

Ποια πρόσωπα θα ήθελες να ευχαριστήσεις;

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Προπονητή της ομάδας μας τον κ. Σαράντο Καρίμαλη που πήρε την ομάδα από το μηδέν και την έφτασε εδώ κάτω από πολλές δυσκολίες, δίνοντας τεράστιες προσπάθειες από το δικό του πόστο. Επίσης η Διοίκηση της ομάδας μας στάθηκε κοντά μας και πίστεψε στο πρόσωπο μας. Ακόμη οφείλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου για την στήριξη της και στις δύσκολες και στις όμορφες στιγμές, γιατί το σύνολο μας λειτουργεί αρμονικά ως μία πραγματική οικογένεια!!!!”

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

4ος ΟΜΙΛΟΣ Γ’ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1η ΘΕΣΗ 18 ΒΑΘΜΟΙ(4 Ν-3Ι-0Η)-(19 ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ ΚΑΙ 10 ΚΑΤΑ)

 

ΡΟΣΤΕΡ ΦΕΤΙΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ(2016-17)

 

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

1.ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

2.ΕΛΙΝΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

3.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΟΥΛΗ

4.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΙΡΗ

 

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

5.ΜΟΣΧΟΥΛΑ ΚΑΣΤΑΝΙΑ

6.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΚΟΤΑ

7.ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

8.ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΛΛΕ

9.ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΝΟΥΖΟΥ

10.ΗΛΙΑΝΝΑ ΓΕΝΟΥΖΟΥ

11.ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ

12.ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΑΛΙΑ

13.ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΝΤΙΡΗ

14.ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

15.ΜΙΚΕΛΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

16.ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΙΑΚΑ

17.ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ

 

ΜΕΣΟΙ

18.ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΚΑΤΕΧΗ

19.ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΟΥΤΣΟΥ

20.ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

21.ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

22.ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΠΟΡΗ

23.ΑΡΓΥΡΩ ΠΟΡΗ

24.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΡΟΥΠΑ

25.ΣΟΦΙΑ ΚΡΑΤΣΑ

26.ΜΑΡΙΑ ΣΚΡΙΝΟΥ

 

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

27.ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΕΧΗ

28.ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ

29.ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΙΜΟΥΚΟΥ

30.ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

31.ΣΤΕΛΛΑ ΞΕΝΑΚΗ

32.ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΠΕΛΑ

 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ

 

Επιμέλεια άρθρου:Ηλίας Σχορτσιανίτης

 

Αναδημοσίευση από : http://www.womensports.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue