Home ΚοινωνίαΑιγαίο “Αφήστε μας κ.Καλογήρου να επιβιώσουμε”

“Αφήστε μας κ.Καλογήρου να επιβιώσουμε”

by ikariaki.gr
1 views

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΤΕΣ

Έκκληση στην περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να λυθεί το θέμα που έχει προκύψει με τους εξεταστές οδήγησης και να μπορούν οι υποψήφιοι οδηγοί να δώσουν εξετάσεις, απευθύνουν οι σχολές οδηγών της Χίου, που υποστηρίζουν ότι σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας το θέμα έχει λυθεί με πολιτική παρέμβαση.

Οι κινητοποιήσεις, έχουν προκαλέσει “ασφυξία” στην επαγγελματική τάξη των εκπαιδευτών οδήγησης, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν και όσοι τελούν στην αναμονή για να δώσουν εξετάσεις  με αποτέλεσμα να υπάρχει μια κατάσταση με πολλαπλές προεκτάσεις, αφού οι εκπαιδευτές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους αλλά παράλληλα και πολλοί υποψήφιοι οδηγοί δεν μπορούν να δουλέψουν σε θέσεις  που απαιτείται δίπλωμα οδήγησης.

«Έχουμε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και το μόνο που ζητάμε είναι να μπορέσουμε να επιβιώσουμε», ανέφερε η Ειρήνη Ποδορά, εκπαιδευτής οδηγών, συμπληρώνοντας ότι αν η περιφέρεια ήθελε να βοηθήσει τον κλάδο τους δεν θα «έκλεινε» την Υπηρεσία Συγκοινωνιών λόγο μετακόμισης στο κτίριο του Κολεγίου τον Σεπτέμβρη που υπήρχε φόρτος εργασίας.

Αγανακτισμένος με όλη αυτή την κατάσταση εμφανίστηκε και ο εκπαιδευτής Κώστας Τουλιδάκης, που τόνισε την εξάρτηση που έχει ο κλάδος τους από άλλους παράγοντες.

«Εμείς έχουμε δουλειά αλλά η πολιτεία δεν μας αφήνει να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές μας έτσι ώστε να  μπορέσουμε να πληρωθούμε», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Σημαντικές ευθύνες τόσο στον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Γιάννη Ξενάκη όσο και στην περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, επέρριψε ο Παντελής Κουνιάδης, εκπροσωπώντας τους εκπαιδευτές στο Βόρειο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Ο κ. Κουνιάδης συνέχισε να αποδίδει μέρος της ευθύνης στην  πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, προτάσσοντας ως επιχείρημα ότι στο Νότιο Αιγαίο διενεργούνται εξετάσεις κανονικά.

«Να ασχοληθεί περισσότερο η Περιφέρεια και ο κ.Ξενάκης με τους εξεταστές και λιγότερο με τις αλλαγές  και τις προτάσεις στο νέο νομοσχέδιο», τόνισε ο κ. Κουνιάδης συμπληρώνοντας ότι το πρωί της Παρασκευής υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών που όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ασθένειας του Γιάννη Ξενάκη.

banner

Οι εκπαιδευτές  πάντως δεν φάνηκε να σταματούν τις προσπάθειες για άμεση επίλυση του θέματος  καθώς, όπως ανέφεραν ,«όπως το κανόνισε η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το θέμα να το κανονίσουν και οι δικοί μας».

Αναδημοσίευση από : https://www.alithia.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue