Home Αθλητισμός Αυτοί είναι οι τέσσερις Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

Αυτοί είναι οι τέσσερις Έλληνες αθλητές που αγωνίζονται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

by ikariaki.gr
5 views

Στη Νότια Κορέα βρίσκεται η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα προκειμένου να πάρει μέρος στους XXIII Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν ως τις 25 Φεβρουαρίου.

Η επίσημη υποδοχή της ομάδας μας έγινε σήμερα το πρωί με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου και κρατώντας τη γαλανόλευκη, θα οδηγήσει περισσότερους από 3.000 αθλητές και συνοδούς μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πγιονγκτσάνγκ, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Η επίσημη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών θα λάβει χώρα το μεσημέρι.

Οι Έλληνες αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς είναι τέσσερις και το βιογραφικό και η μέχρι τώρα πορεία τους είναι πλούσια.

Πρόκειται για τον Απόστολο Αγγέλη, τον Γιάννη Ιωάννου, τη Σοφία Ράλλη και τη Μαρία Ντάνου. Προπονητές είναι οι Στέργιος Πάππος και Τιμολέων Τσουρέκας, ενώ Αρχηγός της Αποστολής είναι το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ Βασίλης Κατσώρας. Μαζί τους θα είναι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων, Δημοσθένης Γυρούσης.

Ποιοι είναι όμως οι τέσσερις πρωταθλητές και τι βλέψεις έχουν

Στο άθλημα του σκι θα μας εκπροσωπήσει ο μόλις 23 ετών Γιάννης Αντωνίου, όντας πρωταθλητής των αλπικών. Ο Αντωνίου προέρχεται από τον ΕΟΣ Καρπενησίου, και ξεκίνησε το σκι λίγο αφότου άρχισε να περπατάει, στα 3 του χρόνια. Παραμένει φοιτητής των ΤΕΦΑΑ και είναι πλέον κάτοικος Θεσσαλονίκης. Τα αγωνίσματα του που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.

«Είμαι σε πολύ κατάσταση και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ευελπιστώ ότι θα φέρω ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να συνεχίσω την καριέρα μου και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε υψηλό επίπεδο» δήλωσε πριν φύγει για τη Νότια Κορέα.

banner

Στο ίδιο άθλημα αλλά σε άλλο αγώνισμα θα μας εκπροσωπήσει ο Απόστολος Αγγελής. Ο 25χρονος πρωταθλητής των δρόμων αντοχής και του διάθλου, θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για αθλητή του ΕΟΣ Μετσόβου, που ξεκίνησε το σκι στα 11 του χρόνια, και είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 15 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

«Για κάθε αθλητή είναι μεγάλη τιμή η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πόσο μάλλον για μένα που θα συμμετάσχω για δεύτερη φορά. Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε και θέλω να είμαι υγιής ώστε να μπορώ να παρουσιαστώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη μέρα του αγώνα και να πλασαριστώ σε μία θέση που θα είναι αντάξια των προσδοκιών των δικών μου αλλά και της χώρας μου» ήταν το μήνυμά του πριν φτάσει στη Νότια Κορέα.

Η πρωταθλήτρια των δρόμων αντοχής, Μαρία Ντάνου είναι 28 ετών και επίσης θα είναι η δεύτερή της φορά σε Ολυμπιάδα. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, κάνει σκι από τα 8, και αφού σπούδασε οικονομικά και sports management μένει στη Λωζάννη. Το αγώνισμα στο οποίο θα πάρει μέρος είναι τα 10 χλμ. ελεύθερης τεχνικής.

«Οι προσδοκίες μου από τους Ολυμπιακούς είναι να φέρω ένα καλύτερο αποτέλεσμα από το Βανκούβερ, όπου έκανα την πρώτη μου συμμετοχή. Είμαι πιο ώριμη και πιο έμπειρη, κάτι που φάνηκε και στα αποτελέσματα που είχα για την πρόκριση και θέλω να δώσω το 110% για να φέρω στην Ελλάδα το καλύτερο αποτέλεσμα που έχουμε φέρει ως χώρα στο σκι αντοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες» ανέφερε.

Η πιο «έμπειρη» της ομάδας είναι πρωταθλήτρια των αλπικών, ονομάζεται Σοφία Ράλλη και είναι 30 ετών. Αθλήτρια του ΕΟΣ Νάουσας, ξεκίνησε το σκι από παιδί, έχει τελειώσει τα ΤΕΦΑΑ, ενώ εργάζεται ως Λιμενικός στην Ικαρία. Τα αγωνίσματα που θα πάρει μέρος είναι η τεχνική και η γιγαντιαία τεχνική κατάβαση.   Όπως εξήγησε πριν φύγει από Ελλάδα: «Είναι η τρίτη φορά για μένα που θα συμμετάσχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό και πιστεύω ότι η εμπειρία που έχω θα με βοηθήσει να πετύχω το καλύτερο».

 

 

Αναδημοσίευση από : www.lifo.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue