Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Αυλαία για τα μπαράζ των πρωταθλητών Αιγαίου

Αυλαία για τα μπαράζ των πρωταθλητών Αιγαίου

by ikariaki.gr
2 views

Πέρασε στην ιστορία και αυτή η διοργάνωση με ένα πρωινό Κυριακής χωρίς αγώνες με βαθμολογική σημασία και με την κούραση και τους τραυματισμούς να είναι οι παράγοντες που διαμόρφωσαν τα ρόστερ και τα πλάνα των ομάδων.
Στον πρώτο αγώνα ο Παπάδος Γέρας κέρδισε τον ΑΠΑΣ Τα Φανάρια Νάξου με 66-53 (δεκάλεπτα 19-13, 32-22, 52-37, 66-53).

Ακολούθως σε έναν αγώνα που έμοιαζε με φιλικό προετοιμασίας οι πρωταθλητές Αιγαίου (ΒΑΟΛ Χίου) κέρδισαν με 81-79 τον Ίκαρο Ικαρίας (τα δεκάλεπτα 19-16, 39-32, 60-57, 81-79).

Με το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ’ Εθνική μπάσκετ ανδρών να έχει περάσει λοιπόν στο παρελθόν και το ΒΑΟΛ Χίου πανάξιο νικητή, μερικές διαπιστώσεις με βάση την εμπειρία παρακολούθησης της διοργάνωσης από το 2006 μέχρι και σήμερα.

Από το 2012 που τα μπαράζ μεταφέρθηκαν από την περίοδο λίγο μετά τη Μεγαλοβδομάδα, μέσα στον Ιούνιο, άρχισαν να εμφανίζονται και τα προβλήματα αυτής της επιλογής και συγκεκριμένα:

-Τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει νωρίτερα και οι ομάδες συντηρούνται όπως-όπως με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζουν το σύνολο των δυνατοτήτων τους.

-Οι φοιτητές-αθλητές πέφτουν μέσα στην εξεταστική και συχνά δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν, έτσι επιστρατεύονται από υποδομές, έως παλαίμαχοι για να γεμίσει το ρόστερ.

-Είναι αρχές καλοκαιριού και όσοι αθλητές έχουν επαγγελματική ενασχόληση σχετική με τον τουρισμό, ή σχετική με αυτόν τον τομέα, μένουν πίσω και δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν.

-Οι θερμοκρασίες και για τις ομάδες και για τους θεατές, είναι επιπέδου Σαχάρας.

Για την προβολή της διοργάνωσης  τα έχουμε ξαναπεί, έχει μεγάλα περιθώρια, όταν ούτε ένα αφισάκι δεν διακινείται, έστω στα κοντινά γήπεδα και σωματεία της περιοχής διεξαγωγής του ειδικού πρωταθλήματος, για να πάνε έστω από περιέργεια και  «εξωτερικοί», εκτός από τους  «διαβασμένους» και σχετικούς με τη διοργάνωση.

Να πούμε ένα μπράβο σε όσους συμμετέχουν, διότι μετά από σκληρή δουλειά και πολλά έξοδα σε χαλεπούς καιρούς έδειξαν ότι παράγουν αθλητικό – κοινωνικό έργο στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται.

Επίσης μπράβο και σε όσους αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν, ο αθλητισμός είναι άλλωστε μία συνεχής προσπάθεια που σε κάνει να μαθαίνεις από τις εμπειρίες σου.

Υ.Γ. Ικαριακής Ραδιοφωνίας
Τώρα που τελείωσαν οι αγώνες μπαράζ και μετά την άνοδο στη Γ΄Εθνική της ομάδας του Β.Α.Ο.Λ.  Χίου, μπορώ να κάνω κάποια σχόλια, αφού όλες τις μέρες μαζί με τον Νάσο Μπράτσο παρακολουθήσαμε ανελλιπώς όλους τους αγώνες  των ομάδων μπάσκετ του Αιγαίου, για την προνομιούχο θέση της ανόδου στην Γ΄Εθνική.
Αναμφισβήτητα οι δυο πολύ καλές ομάδες ήταν σε όλους τους αγώνες ο Β.Α.Ο.Λ. της Χίου και η Καλλιθέα Ρόδου, όπου μετά τον χθεσινό μεταξύ τους αγώνα βγήκε ο καλύτερος (Β.Α.Ο.Λ.), ώστε οι σημερινοί αγώνες να είναι αγώνες …”ρουτίνας”, που όμως είχε και τα καλά αλλά και τα ευτράπελα.
Τα καλά είναι ότι οι οι δύο ομάδες της Ικαρίας και της Νάξου (Φανάρια), με τα νέα παιδιά που έχουν μέσα στο δυναμικό  τους, έδειξαν ότι έχουν πολύ αισιόδοξο μέλλον.
Το ευτράπελο είναι ότι την τελευταία μέρα οι διαιτητές …εξάντλησαν όλη τους την αυστηρότητα στον προπονητή της ομάδας της Νάξου που τον απέβαλαν, αλλά προσωπική μου γνώμη, ο άνθρωπος αυτός όπως και ο προπονητής  της Ρόδου, από την φύση τους (όπως κατάλαβα) είναι πολύ εκδηλωτικοί χαρακτήρες, που και τις εντολές στους παίκτες τους και τις οδηγίες στο τάιμ άουτ αλλά και τις κρίσεις τους στη διαιτησία τις εκδήλωναν φωναχτά.
Αυτό το τελευταίο δεν άρεσε στον ένα διαιτητή του αγώνα Μυτιλήνης – Νάξου, με αποτέλεσμα να αποβάλει τον προπονητή της Νάξου και να προκληθεί μια μικροένταση (δεν χρειαζόταν τελευταία μέρα), αλλά τέλος καλό όλα καλά.
Για την ομάδα του Ικάρου, παρά την ατυχία που είχε με τον αρχηγό του Μυτιληνιού, (οικογενειακό δυσάρεστο γεγονός), τις απουσίες έμπειρων παικτών του (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας), τους τραυματισμούς ακόμα δυο παικτών του στην διάρκεια των αγώνων, με το δίδυμο των “παλιών” (Τέσκος – Τσουρής), μαζί με τους νεώτερους που έχουν δέσει στον κορμό της ομάδας, ήλθε σήμερα η έκπληξη με τους τζούνιορ της ομάδας, να παίζουν σαν ίσος προς ίσον τους επαγγελματίες Χιώτες, να βάζουν τρίποντα, να έχουν σωστά κοψίματα, πολύ τρέξιμο και γενικά να δίνουν την αισιόδοξη εικόνα για το μέλλον αυτής της ομάδας.
Μάλλον η επιλογή του, αθόρυβου αλλά με πολύ καλή στρατηγική προπονητή Ξενάκη, να τους πάρει μαζί του στην αποστολή και να τους …”δώσει” παιχνίδια, ήταν σωστή και η καλύτερη ανταπόδοση από την πλευρά των μικρών, μελλοντικών αστεριών του Ικάρου.
Θεωρείται,  δεδομένων των παραπάνω δυσκολιών, πετυχημένη η παρουσία της ομάδας της Ικαρίας, κάτι που επί πέντε μέρες στις εξέδρες του γηπέδου του Έσπερου της Καλλιθέας, το ακούγαμε από τους θεατές (μη Ικάριους) ότι η ομάδα της Ικαρίας δεν είναι από τις εύκολες, αλλά μια υπολογίσιμη δύναμη στο Αιγαίο.
Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία
Σωτήρης Πολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue