Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Από την επίσκεψη του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου Παπαδάκη στην Ικαρία

Από την επίσκεψη του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου Παπαδάκη στην Ικαρία

by ikariaki.gr
8 views

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

( ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΚΚΕ και ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ) ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Μάρτη στο νησί της Ικαρίας περιόδευσε ο Κώστας Παπαδάκης μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής στα πλαίσια του πολιτικού ανοίγματος που γίνεται σε μια σειρά νησιών του Αιγαίου για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του Κόμματος

Την Τετάρτη μίλησε στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων στο Αυλάκι. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι  στο Αιγαίο, το Ιόνιο, την Κυπριακή, την Αιγυπτιακή ΑΟΖ, στο επίκεντρο βρίσκονται κοιτάσματα  που σήμερα λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας υπάρχει η δυνατότητα εξόρυξης κι από μεγάλα βάθη που παλιότερα ήταν ασύμφορο για τα μονοπώλια. Η ελληνική αστική τάξη έχει ανοίξει μεγάλες δουλειές στην ευρύτερη περιοχή όπως: Η συμμετοχή της Ελλάδας στα ευρωατλαντικά σχέδια του Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου της ΕΕ για μεταφορά φυσικού αερίου στα Βαλκάνια και στην ΕΕ με αγωγούς (ΤΑΡ, IGB, «East Med» κ.ά.) και με θαλάσσια μεταφορά υγροποιημένου φυσικου αερίου (στην οποία πρωταγωνιστεί το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο), η περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών θέσεων με επενδύσεις στα Βαλκάνια, η ενίσχυση του δίαυλου χερσαίας μεταφοράς (κυρίως κινεζικών) εμπορευμάτων από το λιμάνι του Πειραιά στην ΕΕ μέσω των Βαλκανίων, η αξιοποίηση των εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε σύμπραξη με την  αμερικανική «ExxonMobil» και τη γαλλική «Total», η ενίσχυση των ελληνικών ομίλων ΕΛΠ και Εnergean Oil στην έρευνα ενεργειακών κοιτασμάτων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οσο για την περιλάλητη ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών αυτή, παρά τη σημασία της και τις δυνατότητες που ανοίγει, θα οδηγήσει σε νέες μεγάλες εγκαταστάσεις ΑΠΕ που θα φέρουν νέες δραματικές αυξήσεις της τιμής του ρεύματος όπως έφερε παντού σε άλλες χώρες της ΕΕ όπου με κριτήριο την κερδοφορία των ομίλων προχώρησαν στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας. Ενώ λοιπόν ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσες δυνατότητες άντλησης ενέργειας, ο εργαζόμενος λαός είναι πιο φτωχός ενεργειακά από ποτέ.Η αιτία βρίσκεται στο καπιταλιστικό κέρδος στο ότι και τον ενεργειακό πλούτο λυμαίνονται τα μονοπώλια που με τους ανταγωνισμούς τους βάζουν το λαό μας σε περιπέτειες»,τόνισε ο ομιλητής.

Την Πέμπτη περιόδευσε σε εργασιακούς χώρους όπου στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι ανησυχητικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε το κλιμάκιο πυροσβεστικής του Αγίου Κήρυκου. Συζήτησε με τους πυροσβέστες και τόνισε την ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού, την άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την ανάγκη της διεκδίκησης των αναγκών κ κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν.

Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, μίλησε με τους εργαζόμενους επισημαίνοντας τις συνέπειες της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας καθώς και την ανάγκη ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ να μην εγκλωβιστεί σε αιτήματα του χθες που ζητούν διατήρηση της σημερινής ΔΕΗ ή της επιστροφής στο παρελθόν της αλλά τη διεκδίκηση κατάργησης της επιχειρηματικής δράσης, να γίνει ο ενεργειακός πλούτος κοινωνική ιδιοκτησία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το νοσοκομείο είχε συνάντηση με το Διοικητή του νοσοκομείου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο νησί με τις τραγικές 9ελλείψεις σε γιατρούς κ νοσηλευτικό προσωπικό, για τις αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προωθεί για την συνεχή υποχρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας και την λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΙΚΑΡΙΑ 23.3.18

Ακούστε την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Παπαδάκη στην Ικαριακή Ραδιοφωνία εδώ

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue