Home ΠεριβάλλονΔιαχείριση Απορριμμάτων Από την εκδήλωση της ΑΣΠΙ για τα Απορρίμματα στην Ικαρία στις 30/11/18 στον Άγιο Δημήτριο Ραχών

Από την εκδήλωση της ΑΣΠΙ για τα Απορρίμματα στην Ικαρία στις 30/11/18 στον Άγιο Δημήτριο Ραχών

by ikariaki.gr
13 views

Το βραδάκι της Παρασκευής 30 Νοέμβρη 2018 η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας, μας κάλεσε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγιο Δημήτριο Ραχών, σε μια παρουσίαση εκδήλωση για τα απορρίμματα στην Ικαρία.

Την έναρξη της παρουσίασης – συζήτησης έκανε με ένα σύντομο πρόλογο ο επικεφαλής της Α.Σ.Π.Ι. Ηλίας Γαγλίας, παρουσιάζοντας τον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης κ. Τάσο Κεφαλά, μέλος της Πρωτοβουλίας συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων – ΠΡΩΣΥΝΑΤ.

Ο κ. Κεφαλάς αφού έκανε μια αναδρομή σε παλαιότερη παρόμοια εκδήλωση (2014) της Α.Σ.Π.Ι., που ήταν και πάλι ο κεντρικός ομιλητής, αναφέρθηκε στο πρόβλημα των απορριμμάτων τόσο πανελλαδικά, όσο και ειδικά στην Ικαρία, του χθες και του σήμερα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αντιμετώπιση του προβλήματος στο νησί μας σήμερα, τους τρόπους αντιμετώπισης με διαλογή από το σπίτι μας σε πρώτο στάδιο, τους τρόπους ανακύκλωσης, τα αντίστοιχα προγράμματα που υπάρχουν από την Ε.Ε. για το θέμα, την εφαρμογή τους στην Ικαρία, τους τρόπους αποκατάστασης των υφιστάμενων ΧΑΔΑ, την λειτουργία του ΧΥΤΥ με το λιγότερο δυνατό φορτίο που θα απομείνει μετά τη σωστή ανακύκλωση των απορριμμάτων στους τόπους παραγωγής τους (σπίτια, χώροι εργασίας, χώροι υγείας, δημόσιες υπηρεσίες κλπ.).

Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Κεφαλά, υπήρξαν πολλές ερωτήσεις στον ομιλητή από τους παρευρισκόμενους κατοίκους μέλη και φίλους της Α.Σ.Π.Ι.

Όλο το κείμενο της ομιλίας αλλά και το κείμενο των θέσεων της Α.Σ.Π.Ι. από την παλιά εκδήλωση του 2014 (που ουσιαστικά παραμένουν οι ίδιες), παραθέτουμε παρακάτω για να έχετε μια πλήρη εικόνα της εκδήλωσης που έγινε στον Άγιο Δημήτριο ραχών, Αντίστοιχη εκδήλωση έγινε από την Α.Σ.Π.Ι. το Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2018 στον Άγιο Κήρυκο.

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue