Home ΚοινωνίαΕλλάδα Απόλυτα επιτυχημένη η 8η Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικές γεύσεις Ελλάδας»

Απόλυτα επιτυχημένη η 8η Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικές γεύσεις Ελλάδας»

by ikariaki.gr
2 views

Περισσότεροι από 50.000 πολίτες επισκέφτηκαν τη φετινή 8η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικές γεύσεις Ελλάδας» που πραγματοποιήθηκε από 28 Οκτωβρίου έως και 5 Νοεμβρίου 2017 στο Περίπτερο 12, στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Τον παλμό έδωσαν τα φημισμένα κρητικά προϊόντα, ενώ εκθέτες από κάθε γωνιά της κρητικής γης παρουσίασαν και προμήθευσαν το κοινό της Θεσσαλονίκης με τα περιζήτητα αγαθά. Παράλληλα, παραγωγοί από Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθία, Αττική, Λήμνο, Καστοριά, Καβάλα και Κιλκίς συμμετείχαν σ’ αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση και συμπλήρωναν με τα προϊόντα τους την πλούσια γκάμα της διατροφικής αλυσίδας.

 

 

Παράλληλα, οι επισκέπτες παρακολούθησαν ένα πλήθος μουσικοχορευτικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων. Ενδεικτικό της άρτιας οργάνωσης είναι το πλήθος των συντελεστών που είχαν μετατρέψει το εκθεσιακό αυτό γεγονός σε μια μεγάλη γιορτή μουσικής, χορού και πολιτισμού.

Χίλιοι διακόσιοι χορευτές, πενήντα οχτώ πολιτιστικά σωματεία, δεκάδες σεφ και εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν τις πολιτιστικές παραδόσεις των ιδιαίτερων περιοχών της χώρας.

banner

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να προμηθευτούν εξαιρετικά προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας κατευθείαν από τους παραγωγούς. Λάδι, προϊόντα ελιάς, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια, αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, γλυκά, καραμελωμένοι καρποί, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, κάστανα, γεμιστά σύκα, τοματοειδή, προϊόντα σαλιγκαριού, σοκολατοειδή, καλλυντικά, αιθέρια έλαια, σαπούνια, αρώματα και αλόη είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίαζαν εκθέτες από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Εκατοντάδες ήταν και οι εμπορικοί επισκέπτες, χονδρέμποροι, εκπρόσωποι εταιριών που προχώρησαν στην σύναψη συνεργασιών, έτσι ώστε τα προϊόντα των εκθετών να τοποθετηθούν σε περισσότερα σημεία πώλησης στην Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα από τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης κ. Μανώλη Χνάρη, τον διοργανωτή της έκθεσης κ. Νεκτάριο Σερμάκη, την εκπρόσωπο της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Σύμβουλο κΚατερίνα Ζωγράφου, τον περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης κ. Γιάννη Δεικτάκη και τον Δήμαρχο Ευόσμου-Κορδελιού κ. Πέτρο Σούλα. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης, ο Προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιάννης Αμαξόπουλος και η Πρόξενος Αυστρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Έβελιν Παπαδοπούλου.

Την έκθεση κατά τις ημέρες λειτουργίας της επισκέφθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Αλεξης Τσαξιρλής και εκπρόσωπος της Υπουργού Εσωτερικών (πρώην Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης) κας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες μέσα μαζικής ενημέρωσης, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, site και εφημερίδες έκαναν εκτενείς αναφορές και ζωντανές συνδέσεις από το χώρο της Έκθεσης, παρουσιάζοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη δυνατή εικόνα για την Κρήτη και για τις συμμετέχουσες περιοχές.

Η έκθεση αυτή έχει αγκαλιαστεί από το κοινό της Θεσσαλονίκης, ενώ μετά από δική του προτροπή, θα πραγματοποιηθεί ξανά στις 28 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2018.

Πληροφορίες για την νέα διοργάνωση στο τηλέφωνο 2810 213318.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue