Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Αποφάσεις του Δ.Σ. των οικοδόμων Καρλοβάσου – Σάμου

Αποφάσεις του Δ.Σ. των οικοδόμων Καρλοβάσου – Σάμου

by ikariaki.gr
12 views

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Διοίκηση του Σωματείου μας συνεδρίασε την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη και αποφάσισε το επόμενο διάστημα να οργανώσει τη δράση του κλάδου και των συναδέλφων της περιοχής μας ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.  Η δράση μας θα είναι απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης, στις αυταπάτες και στα διλήμματα που προσπαθεί να σπείρει στον κόσμο. όσα υπόσχεται είναι για το μεγάλο κεφάλαιο ενώ για μας φέρνει ψίχουλα ή νέα βάρη.

 

Το επόμενο διάστημα θα απευθυνθούμε πλατιά στους συναδέλφους μας με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και κατοικίας και Γενική Συνέλευση την Κυριακή 14 Οκτώβρη, για ενημέρωση και οργάνωση της κλιμάκωση της δράσης μας.

 

Επίκεντρο των διεκδικήσεων μας είναι οι δικές μας ανάγκες: για δουλειά με αυξήσεις στα μεροκάματα και υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, για διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων, για δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με στελέχωση όλων των μονάδων υγείας στο νησί μας, ενάντια στην αύξηση των ενσήμων από 50 σε 75 για την ασφαλιστική μας κάλυψη, για έργα υποδομής που θα προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και τη λαϊκή περιουσία, που θα αναθερμάνουν την οικοδομική δραστηριότητα.

banner

Προτεραιότητα της πάλης μας είναι να μην αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστή ΦΠΑ για το νησί μας και η επαναφορά τους σε όλα τα νησιά, ενάντια σε όποια μορφή φοροληστείας μας ξεζουμίζει καθημερινά και στερεί από τις οικογένειές μας το ψωμί.

Επιδιώκουμε να δημιουργηθεί ένα πλατύ κύμα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στους πολέμους που σπέρνουν φτώχεια και προσφυγιά για να αρπάζουν πετρέλαια και φυσικό πλούτο των χωρών τους οι κεφαλαιοκράτες.

Λέμε εδώ και τώρα να κλείσει το hot spot στη Σάμο και σε όλα τα άλλα νησιά του Αιγαίου και να απεγκλωβιστούν άμεσα πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και από τη χώρα.

 

Η μαχητική δράση μας μπορεί να αλλάξει την κατάσταση που ζούμε σήμερα. Μαζικά και οργανωμένα με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων οργανώνουμε τη δράση μας και βγαίνουμε στην αντεπίθεση για το καλό το δικό μας και των οικογενειών μας.

 

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue