Home ΟικονομίαΕργασία Απεργία ΟΤΑ στις 3 Οκτώβρη

Απεργία ΟΤΑ στις 3 Οκτώβρη

by ikariaki.gr
3 views

Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο   Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ω Ν

Δ Η Μ Ω Ν    Ι Κ Α Ρ Ι Α Σ  &  Φ Ο Υ Ρ Ν Ω Ν

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ!

Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ικανή και αποτελεσματική στην εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών της Ε.Ε. επιχειρώντας να τσακίσει μία κατάκτηση που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες στο κλάδο μας και που αφορά τους μισούς περίπου εργαζόμενους.

Το Γενάρη του 2018 ψήφισαν στο πολυνομοσχέδιο, μαζί με το χτύπημα της απεργίας, την ρητή κατάργηση από 1/3/2019 όλων των νόμων και των διατάξεων για τα Β.Α.Ε., την διαβόητη εναρμόνιση με ότι ισχύει στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική. Πουθενά στην Ε.Ε. δεν υπάρχει το ίδιο καθεστώς για τα Β.Α.Ε.

Παρά τους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου μας,  όλο το προηγούμενο διάστημα ο χειρισμός από την κυβέρνηση της συγκρότησης και του πορίσματος, της επιτροπής που σύστησε για το πετσόκομμα του αποδεικνύει πως είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το στόχο της.

banner

 

Κόβουν το ανθυγιεινό επίδομα από όλες της κατηγορίες εργαζομένων, που δουλεύουν στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες , που τρώνε την βρόμα με το τσουβάλι, τον καρκίνο, την ηπατίτιδα, τις χρόνιες ασθένειες.

 

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ , ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ :

  • Καμιά περικοπή στα ΒΑΕ.
  • Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και έβγαλαν  ειδικότητες από τα ΒΑΕ.
  • Κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και ανθυγιεινού επιδόματος

 

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί στα 3 χρόνια της διακυβέρνησης της:

  • Νομοθέτησε και έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των Β.Α.Ε.
  • Εγκαταλείφθηκε η χρηματοδότηση υποδομών και μηχανημάτων, διογκώθηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό, γενικεύτηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας με αποτέλεσμα οι νεκροί και τσακισμένοι εργάτες να έχουν φτάσει σε θλιβερά επίπεδα.
  • Σαν τα μανιτάρια ξεφύτρωσαν οι ιδιωτικοποιήσεις στη καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, και τώρα στο πράσινο.
  • Η υποχρηματοδότηση στην υγεία οδήγησε στο να πεθαίνει ,το έτος 2018 στη χώρα μας, εργάτης καθαριότητας επειδή δεν υπήρχε αντιαλεργική ένεση στο όχημα, νοσοκομείο σε ολόκληρη την ανατολική Αττική και ασθενοφόρο άμεσα διαθέσιμο.!

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αφού πανηγύρισε την έξοδο από τα μνημόνια και την «δίκαιη ανάπτυξη» όπως λέει , προσπαθεί να μας πείσει ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους . Προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα, ότι η μεταμνημονιακή περίοδος όχι μόνο δεν θα φέρει ελάφρυνση για τους εργαζόμενους , αλλά θα περιλαμβάνει νέες επιβαρύνσεις, διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων και μνημονίων, ιδιωτικοποιήσεις, μείωση του αφορολόγητου, πετσόκομμα των ΒΑΕ

 

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ και της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. Δεν έβγαλαν άχνα όταν ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο που χτύπαγε τα ΒΑΕ και το δικαίωμα στην απεργία, δεν οργάνωσαν τον αγώνα των εργαζομένων , θόλωσαν εσκεμμένα τα νερά και γύρισαν την πλάτη στα συνδικάτα και σωματεία που αποφάσισαν απεργία και κλιμάκωση του αγώνα

 

Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων για να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα που ζούμε. Με τη δράση και τη συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

 

 

Οργανώνουμε τον αγώνα μας , παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας

 

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ!

 

 

Το         Δ.Σ.

 

 ΙΚΑΡΙΑ      01/10/2018

 

 

 

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.                                                                                                                      Σάμος

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου                                                                                     29-9-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ Β.A.E! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κοινοποιήσεις των εργαζομένων και των σωματείων τους την Τετάρτη 3-10-2018 για τα Β.Α.Ε.

 

Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ικανή και αποτελεσματική στην εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών της Ε.Ε. επιχειρώντας να τσακίσει μία κατάκτηση που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες και που αφορά τους μισούς περίπου εργαζόμενους. Χέρι στα Β.Α.Ε. επιχειρεί να βάλει όλα αυτά τα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Το Γενάρη του 2018 ψήφησαν στο πολυνομοσχέδιο, μαζί με το χτύπημα της απεργίας, την ρητή κατάργηση από 1/3/2019 όλων των νόμων και των διατάξεων για τα Β.Α.Ε., την διαβόητη εναρμόνιση με ότι ισχύει στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική. Πουθενά στην Ε.Ε. δεν υπάρχει το ίδιο καθεστώς για τα Β.Α.Ε. Παρά τους αγώνες των εργαζομένων, όλο το προηγούμενο διάστημα ο χειρισμός από την κυβέρνηση της συγκρότησης και του πορίσματος της επιτροπής που σύστησε για το πετσόκομμα του αποδεικνύει πως είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το στόχο της.

 

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί στα 3 χρόνια της διακυβέρνησης της:

  • Νομοθέτησε και έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των Β.Α.Ε.
  • Εγκαταλείφθηκε η χρηματοδότηση υποδομών και μηχανημάτων, διογκώθηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό, γενικεύτηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας με αποτέλεσμαοι νεκροί και τσακισμένοι εργάτες να έχουν φτάσει σε θλιβερά επίπεδα.
  • Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την εφαρμογή της τσεκουρωμένης εργατικής νομοθεσίας είναι σε διάλυση, τα μέσα ατομικής προστασίας, οι γιατροί εργασίας και οι τεχνικοί ασφαλείας είναι άγνωστες λέξεις στους χώρους της υγείας και του ΟΤΑ.
  • Δεν υπάρχει ούτε μελέτη για τις επαγγελματικές ασθένειες και τους κινδύνους.
  • Η υποχρηματοδότηση στην υγεία, τα ελειπή μέτρα ατομικής προστασίας στους υγειονομικούς, αλλά και στους εργαζόμενους την καθαριότητα, στην υπηρεσία πρασίνου κ.α. Έχει οδηγήσει πολλούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία με μεταδοτικά νοσήματα, σοβαρά ατυχήματα και με κίνδυνο την απολεια της ζωής τους.

Αφού λοιπόν πανηγύρισε την έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στην ανάπτυξη, έρχεται τώρα να καταργήσει τα Β.Α.Ε. κάνοντας ξεκάθαρο ότι εμείς οι εργαζόμενοι από όλα αυτά δεν θα έχουμε κανένα όφελος. Αντίθετα θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε από την τσέπη και με το αίμα μας, την ανάπτυξη προς όφελος των λίγων.

 

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ που δεν έβγαλε άχνα όταν ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο που χτύπαγε τα ΒΑΕ και το δικαίωμα στην απεργία.

 

Καλούμε  τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, τα μέλη μας να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις, να οργανώσουν την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, με μαζικές διαδικασίες να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους του κλάδου για κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στο σύνολο των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης, για την μαχητική διεκδίκηση των δικών μας αναγκών.

 

  1. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
  2. Επέκτασή του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί
  3. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
  4. Υπολογισμός των ΒΑΕ για μειωμένο χρόνο συνταξιοδότησης.
  5. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων.

 

Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue