Home Εκπαίδευση Απάντηση στο ΠΑΜΕ σχετικά με την καταγγελία για την κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς

Απάντηση στο ΠΑΜΕ σχετικά με την καταγγελία για την κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς

by ikariaki.gr
4 views

 

κόντρα

 

Μια απάντηση μόνο για να πούμε τα αυτονόητα

 

Την Παρασκευή 28/4 λίγη ώρα αφού έφτασε στα σχολεία η ανακοίνωση του συλλόγου για την Πρωτομαγιάτικη κινητοποίηση η ΑΣΕ έστειλε ένα δισέλιδο κείμενο γεμάτο ανακρίβειες καλώντας τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν στην αποφασισμένη κινητοποίηση του συλλόγου ευαγγελιζόμενοι την ενότητα σε κοινό αγώνα με το ΠΑΜΕ. Δηλαδή καλεί του εκπαιδευτικούς να διαχωριστούν από την απόφαση του συλλόγου τους για να αγωνιστούν “ενωμένοι”. Καταλαβαίνουμε ότι είναι σημαντικότερο για την ΑΣΕ το ΠΑΜΕ από τον ίδιο της το σύλλογο.

 

Επιγραμματικά θα απαντήσουμε αν και θεωρούμε αυτονόητα κάποια πράγματα.

1ον) Το ΕΚΣ είναι εργατικό κέντρο, τοπικό συντονιστικό δηλαδή α΄βάθμιων σωματείων του ιδιωτικού τομέα του νομού Σάμου και το ΝΤ ΑΔΕΔΤ Σάμου είναι συντονιστικό μεταξύ των α’ βάθμιων σωματείων του δημοσίου και της ΑΔΕΔΥ. Β΄βάθμια όργανα είναι οι ομοσπονδίες  π.χ. των Οικοδόμων,η  ΟΜΕΔ, η ΠΟΕΜ, ΟΤΟΕ , η ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, η ΠΟΕΔΗΝ,  και πολλές ακόμα που είναι πανελλαδικά όργανα. Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ που μας αφορά άμεσα δε μπορεί να πάρει απόφαση ούτε καν για 3ωρη στάση όπως μπορούν τα α΄βάθμια. Για να αποφασίσει για οποιαδήποτε κινητοποίηση υποχρεούται από το καταστατικό του να καλέσει Γενικό Συμβούλιο, δηλαδή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και των προέδρων των Α’ βάθμιων σωματείων, κάτι που συστηματικά δε γίνεται. Είναι λυπηρό συνδικαλιστές και μάλιστα εκπαιδευτικοί, να μην είναι σε θέση να ξεχωρίσουν το ένα όργανο από το άλλο και τις διαβαθμίσεις τους. Εκτός αν γίνεται εσκεμμένα για να δίνεται περισσότερη επισημότητα και κύρος στις κινητοποιήσεις σας.

banner

2ον) Η ΑΣΕ μπορεί να λέει ότι θέλει πως είναι το ΠΑΜΕ . Στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι ξεκάθαρο πως είναι η ένωση των συνδικαλιστικών παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ ανά κλάδο και περιοχή. Υποτιμάτε τη νοημοσύνη όλων όταν λέτε πως δεν είναι έτσι.

3ον) Το ΕΚΣ έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε ευκαιρία στο παρελθόν σε κοινές συσκέψεις που κάναμε πως «εμείς είμαστε με το ΠΑΜΕ κι αν θέλετε ελάτε στη συγκέντρωση μας». Όσοι αποφάσισαν να το ακολουθήσουν όταν θέλησαν να μιλήσουν στη συγκέντρωση δεν τους επετράπη (ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ) ή όσοι αποφάσισαν να παραστούν σε συγκέντρωση εκδιώχθηκαν γιατί μοίραζαν κείμενο με την απόφαση του συλλόγου τους (ΣΕΝΙ)

4ον) Η διαφωνία μας στην παρουσία σωματείων σε παραταξιακές συγκεντρώσεις είναι θέμα αρχής. Η αναγόρευση της μιας ή της άλλης παράταξης σε καλή και ταξική από μικροφώνου την ώρα της συγκέντρωσης μόνο να χωρίσει μπορεί, και να διώξει από το σωματείο τους υπόλοιπους που δεν είναι σε αυτή. Αυτό είναι περιχαράκωση και παραταξικοποίηση. Γι αυτό και στις δημόσιες τοποθετήσεις μας από μικροφώνου ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχουμε προκρίνει τη δική μας παράταξη έναντι άλλων όπως θα μπορούσαμε.

5ον) Το ζήτημα των χωριστών συγκεντρώσεων είναι αστείο να μας λέει η ΑΣΕ ότι την απασχολεί, μιας και το εγκαινίασε και το εφαρμόζει ευλαβικά το ΠΑΜΕ. Εκτός κι αν λένε πως στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου δεν έχουν πλειοψηφίες στα ΕΚ και τα ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, πάνε στις συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, πράγμα που δεν συμβαίνει.

Τέλος το ότι θεωρείτε το ΠΑΜΕ ταξικό, πως προάγει την κοινή δράση με τα εργατικά σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, πως παλεύει με το εργατικό – λαϊκό κίνημα για ταξικό προσανατολισμό και χειραφέτηση κλπ είναι δικές σας θεωρήσεις που δεν ασπαζόμαστε. Το ότι θεωρείτε αυθαίρετα πως ΜΟΝΟ όσοι έρχονται στις αγκάλες σας έχουν ταξικό πρόσημο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι στον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, επίσης. Το συμπέρασμα δε πως ο υπόλοιπος Ικαριακός λαός με εξαίρεση τα ΔΣ τριών σωματείων του δημοσίου είναι με το ΠΑΜΕ και έτσι αποξενώνονται τα σωματεία από τον υπόλοιπο αγωνιζόμενο λαό …είναι αχαρακτήριστο!

Σε κάθε περίπτωση, αν επιθυμείτε συνέχεια με πολιτικά επιχειρήματα, υπάρχει πάντα η  Γ.Σ. του σωματείου.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue