Home ΚοινωνίαΣάμος Ανατολική Σάμος: Συμπόρευση Ν.Μάρκου με Ν.Κατρακάζο για τον Δήμο

Ανατολική Σάμος: Συμπόρευση Ν.Μάρκου με Ν.Κατρακάζο για τον Δήμο

by ikariaki.gr
11 views

Αγαπητέ Νίκο,

Αξιολογώ θετικά την πρότασή σου για συνεργασία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, όπως θετικά κρίνω το πέρασμά σου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου. Εκτιμώ την προσπάθειά σου για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, προϋπόθεση βεβαίως μιας ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης αύριο.

Γνωρίζουμε καλά όλοι ότι οι καιροί του χθες και του σήμερα ήταν και είναι δύσκολοι τόσο για την πατρίδα μας όσο και για το νησί μας. Αντίξοες συνθήκες εξαιτίας της οικονομικής και μνημονιακής κρίσης, που για τα νησιά χειροτερεύουν περισσότερο από την ισοπέδωση της νησιωτικότητας.

Ζούμε στη Σάμο τη μεταναστευτική κρίση- λαίλαπα, προϊόν μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής, γύρω από την οποία στήθηκε ένας συκοφαντικός και διχαστικός λόγος εναντίον όσων διαμαρτύρονται, εναντίον της κοινωνίας μας.

Οι διοικητικοί ακροβατισμοί, οι λεγόμενες « μεταρρυθμίσεις» ( ένα νησί όσο και μεγάλο, ένας δήμος) μαζί με τις θεσμικές αδυναμίες στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση δημιούργησαν μια σαφώς αναποτελεσματική αυτοδιοίκηση. Τώρα με την ίδια προχειρότητα και για ψηφοθηρικούς λόγους «σπάνε» τον Δήμο σε Ανατολική και Δυτική Σάμο. Μας στερούν ακόμα και τα ιστορικά ονόματα των πόλεων μας. Είναι εύλογο ότι για να ορθοποδήσουν διοικητικά οι δύο δήμοι στο νησί μας θα χαθεί κάμποσος χρόνος. Όμως καλύτερα 2 δήμοι παρά ένας.

Οι τοπικές μας κοινωνίες έχουν σημαδευτεί από κόπωση, οι ελπίδες μαράθηκαν, όπως ξέφτισαν και τα ψέματα. Οι νέοι μας, το ζωντανό αυτό κεφάλαιο, παίρνει την άγουσα προς άλλες χώρες… και μεις φτωχαίνουμε. Και δεν μας φτάνουν όλα αυτά, έχουμε ακόμα οι νησιώτες τον καθημερινό ανηλεή ψυχολογικό πόλεμο από την απρόβλεπτη γειτονική χώρα.

Είναι λοιπόν αγαπητέ Νίκο, πράγματι δύσκολοι οι καιροί και οι ευθύνες όσων ασχολούνται με τα κοινά πολύ πιο μεγάλες. Απαιτείται ανόρθωση στο νησί μας. Χρειαζόμαστε νέο όραμα, εμψυχωτικό για την κοινωνία μας. Δύναμη είμαστε μόνο εμείς οι ίδιοι, για εμάς όλους.

Είναι πολυτέλεια σήμερα οι στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις. Η ενότητά μας μόνο προασπίζει το αύριο.

Είμαι άτομο κατεξοχήν αυτοδιοικητικό. Μετρώ 16 χρόνια ως Δήμαρχος Πυθαγορείου άλλα 4 ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και άλλα 11 ως εργαζόμενος στην αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης πριν και μετά την δημαρχιακή μου θητεία. Αφιέρωσα δηλαδή αρκετά χρόνια για μια καλύτερη Σάμο, μια ισχυρή αυτοδιοίκηση.

Πράγματι πικραίνομαι όταν βλέπω την επικίνδυνη καμπή σήμερα. Πιστεύω ότι ο καθένας, η καθεμία πρέπει να συνεισφέρουμε το λιθαράκι της εμπειρίας, της γνώσης, της θέλησης. Να συνθέσουμε και να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις για το κοινό καλό που λέγεται Σάμος. Χωρίς σκοπιμότητες και εξυπηρετήσεις πρόσκαιρων συντεχνιακών συμφερόντων. Με τεκμηριωμένες, ιεραρχημένες προτάσεις ισομερούς ανάπτυξης όλων των οικισμών του Δήμου. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα και στην ανάπτυξη του τουρισμού, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον, στην εκπαίδευση, στην άθληση, στην υγεία, στην επικοινωνία.

banner

Χρειάζεται λόγος κοινωνικός, δημοκρατικός, πατριωτικός!!!

Ευελπιστώ ότι οι σκέψεις μου αυτές – περιληπτικά δοσμένες- αποτελούν «μαγιά» προγραμματικών δεσμεύσεων ώστε να έχω και εγώ τη χαρά να συμμετέχω στον υπό κατάρτιση δημοτικό συνδυασμό σου και να συμβάλλω στην ανόρθωση του νησιού μας.

Με εκτίμηση

Νίκος Μάρκου

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΥ

Καλωσορίζουμε το Νίκο Μάρκου και την απόφασή του να αποδεχτεί τη πρόταση συνεργασίας και συμπόρευσης με τη προσπάθεια μας για το μέλλον του τόπου μας. Καλωσορίζουμε έναν συμπολίτη μας με μακρά αυτοδιοίκητή πορεία, ένα ενεργό πολίτη με μετρήσιμη προσφορά που η εμπειρία του θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σταθερότητας στα δύσκολα που έρχονται…

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue