Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ανακοινώσεις και ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων

Ανακοινώσεις και ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων

by ikariaki.gr
35 views

Για την τιμωρία του ναύτη

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων χαιρετίζει τη δίκαιη διαμαρτυρία του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός – Τ/ΜΗΧ) για τη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον», όπου υπηρετεί, στη ΝΑΤΟϊκή πρόβα πολέμου “Sea Guardian”, εκτός συνόρων. Η στάση του ναύτη εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του ελληνικού λαού και των εργατικών σωματείων να μη γίνει η χώρα μας ορμητήριο πολέμων.

 

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως dealer των μονοπωλίων προωθεί την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Η βάρβαρη πολιτική τους, που θυσιάζει καθημερινά μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του στην περιοχή. Οι ανταγωνισμοί και η “γεωστρατηγική αναβάθμιση” των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων σε νέες αγορές του εξωτερικού στέλνουν τις ένοπλες δυνάμεις σε αποστολές και ασκήσεις εκτός συνόρων. Μόνο ανασφάλεια και σοβαρούς κινδύνους μπορεί να επιφυλάσσουν για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας. Το κυνήγι του κέρδους για τα μονοπώλια, και με τα στρατιωτικά μέσα του ΝΑΤΟ έχει αφήσει σε γείτονες λαούς μόνο φτώχεια, πολέμους, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ξεριζωμένους, έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε έναν υγρό τάφο.

 

banner

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη. Δυναμώνουμε τον αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς για:

 

Να επιστρέψουν όλοι οι στρατιωτικοί και οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας από τις αποστολές εκτός συνόρων. Κανένας στρατιώτης εκτός συνόρων!

Να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο για ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Να κλείσει η βάση της Σούδας, όλες οι ξένες βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, και τα στρατηγεία τους στην Ελλάδα.

Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους δολοφονικούς οργανισμούς των ΝΑΤΟ – ΕΕ

 

 

20/11/18

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

 

Κανένας δεν πρέπει να βρεθεί στο δίλημμα να διαλέξει φαγητό ή θέρμανση

 

Διαμαρτυρόμαστε και παλεύουμε εναντίον αυτής της απαράδεκτης κατάστασης της ακρίβειας που φούντωσε μετά την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΣ για τα νησιά μας και άλλα νησιά του Αιγαίου.

Οι κάτοικοι της Ικαρίας και των Φούρνων κινδυνεύουμε  αυτόν το χειμώνα, περισσότερο από άλλη φορά, να ξεπαγιάσουμε.  Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με την εκκίνηση της περιόδου, εκτοξεύεται στα 1.37 € το λίτρο! Την ίδια στιγμή που μισθοί και  συντάξεις έχουν άγρια σφαγιασθεί και το όποιο λαϊκό εισόδημα το λεηλατούν με τους έμμεσους και άμεσους φόρους και με τα δυσβάσταχτα χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ. Η κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς που πληρώνουν ενοίκιο για να εργαστούν στην περιοχή μας, τους αναπληρωτές πλήρους, πόσο μάλλον και τους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, είναι ασφυκτική.

Ταυτόχρονα ανεβαίνει και η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης που πάνε στα 1.98€ και 1.76€. Είναι εμφανές το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται ακόμα και για τις απαραίτητες μετακινήσεις των κατοίκων, πόσο μάλλον των εκπαιδευτικών που αναγκάζονται λόγω διάθεσης ή τοποθέτησης να μεταφέρονται καθημερινά για να μεταβούν στην εργασία τους.

Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τεράστια γιατί: Κατάργησε το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ  στα νησιά, διατηρεί και αυξάνει τους ειδικούς φόρους και το ΦΠΑ στα καύσιμα, προστατεύει τα κέρδη των μονοπωλίων και των εφοπλιστών στα καύσιμα. Μείωσε τις κρατικές δαπάνες του επιδόματος θέρμανσης.

Όλοι εμείς οι κάτοικοι της Ικαρίας και των Φούρνων δεν πρέπει να αποδεχτούμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που ζούμε όλα τα τελευταία χρόνια.

Κανένας δεν πρέπει να βρεθεί στο δίλημμα να διαλέξει  φαγητό ή θέρμανση

Τώρα χρειάζεται με την πάλη και την αλληλεγγύη να διεκδικήσουμε:

  • Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά (μείωση κατά 50%).
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου και του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.
  • Ουσιαστική ενίσχυση με οικονομική βοήθεια στις οικογένειες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν για αγορά πετρελαίου.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος.
  • Επιδότηση ενοικίου για τους αναπληρωτές, κάλυψη μέχρι και του τελευταίου ευρώ οδοιπορικών εξόδων των εκπαιδευτικών με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

 

19/11/18

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

[email protected]

 

Ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης των ΜΑΤ σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

 

 Το Δ.Σ. Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας και Φούρνων εκφράζει τον αποτροπιασμό του και την καταδίκη του για την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσαν απρόκλητα  οι δυνάμεις των ΜΑΤ την Κυριακή 18 Νοεμβρίου  ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που με αποφάσεις των οργάνων τους συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε εκδήλωση – φιέστα στο 2ο ΓΕΛ Συκεών Θεσσαλονίκης.

Ήταν μια  εκδήλωση ενός συλλόγου γονέων  με θέμα το «Νέο Λύκειο», που ετοιμάζει η κυβέρνηση  στην οποία «έμπαινε κανείς με πρόσκληση». Εκεί ήταν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμαρχος Συκεών και άλλοι επίσημοι, αλλά αποκλείστηκαν από το να προσεγγίσουν και να πουν τη γνώμη τους οι άμεσα εμπλεκόμενοι: μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές που ήταν εκεί με αποφάσεις των φορέων τους. Φαίνεται στα νέα ήθη που εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ διάλογος γίνεται με όσους συμφωνούν με την πολιτική τους. Δεν έπρεπε να ακουστεί η αλήθεια για το «νέο λύκειο – φροντιστήριο», που θα βάλει ακόμη περισσότερα εμπόδια στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Οι συγκεντρωμένοι αντιμετωπίστηκαν με σκληρότητα από τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην πλησιάσουν στο χώρο της εκδήλωσης. Ωμή βία με ασπίδες και γκλομπ, φωτοβολίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα χρησιμοποιήθηκαν απλόχερα ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και μάλιστα σε μια γειτονιά με πολύ κόσμο στους δρόμους και τα μπαλκόνια. Ο αντιλαϊκός δρόμος πάντα συνοδεύεται με την αστυνομική βία για να «περνά» τσακίζοντας τα λαϊκά δικαιώματα. Η κυβέρνηση των μνημονίων, των περικοπών, της αδιοριστίας, ο «μεντεσές» του ΝΑΤΟ στην περιοχή μόνο έτσι μπορεί να αντιδρά στα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, όπως και οι προκάτοχοί της. Εδώ τελειώνει το παραμύθι περί «προοδευτικών και συντηρητικών».

Το κίνημα των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών και των φοιτητών μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους του ακόμη πιο δυνατά θα συνεχίσει να  αγωνίζεται για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, κόντρα στο «νέο λύκειο – φροντιστήριο», για γενναία αύξηση της χρηματοδότηση της παιδείας, για να γίνουν τώρα οι χιλιάδες διορισμοί που εκκρεμούν εδώ και 10 χρόνια, για την κάλυψη όλων των αναγκών μας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

19/11/18

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue