Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ανακοίνωση των ιδιωτικών υπαλλήλων Σάμου για τις “Λευκές Νύχτες”

Ανακοίνωση των ιδιωτικών υπαλλήλων Σάμου για τις “Λευκές Νύχτες”

by ikariaki.gr
4 views

Σάμος 16/5/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

OXI ΣΤΙΣ “ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ”. ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

            Οι αποφάσεις των Εμπορικών Συλλόγων και των Συλλόγων Εστίασης και Ψυχαγωγίας  Βαθυού (28/7) και Καρλοβάσου για «Λευκές Νύχτες» είναι καταδικαστέες. Μάλιστα στο Καρλόβασι συζητούν και για δύο “Λευκές Νύχτες” στις 2/6 και 25/8! Φέρουν όλοι βαρύτατες ευθύνες για την μεθοδευμένη από την κυβέρνηση και το κεφάλαιο απελευθέρωση του ωραρίου και την ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη. Επιπλέον η Περιφέρεια-Αντιπεριφέρεια, ως το μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας εφαρμόζει όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο, που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις, όπως την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν γίνεται να ξεχάσουμε την προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και να δουλεύουμε “ήλιο με ήλιο” χωρίς υπερωρίες, χωρίς συλλογική σύμβαση, χωρίς ωράριο και δια της διολισθήσεως να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα. Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε δούλοι των πολυεθνικών.

Είναι κάλπικο το επιχείρημα ότι τάχα η επέκταση του ωραρίου θα τονώσει την αγορά. “Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά” είναι το σύνθημα που εμπεριέχει την αιτία της αναδουλειάς. Η περικοπή μισθών και συντάξεων, η αύξηση της φορολογίας, η ανεργία είναι οι αιτίες και όχι το ωράριο. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε περίτρανα και από τους ίδιους τους αυτοαπασχολούμενους που δεν ανοίγουν όλοι τα καταστήματά τους στο Βαθύ σύμφωνα με το ωράριο του Εμπορικού Συλλόγου, και στο Καρλόβασι δεν ανοίγουν καθόλου, γιατί έχουν αναδουλειές, γιατί δεν αντέχουν ούτε και οι ίδιοι τα εξαντλητικά ωράρια, γιατί δεν έχουν ούτε ασφάλιση, αφού αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Κερδισμένοι βγαίνουν μόνο οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, σ/μ κ.λπ. Χαμένοι σίγουρα είναι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου στέκεται και θα συνεχίζει να στέκεται και να παλεύει ενάντια σε όσους βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική. Αντιπαλεύει την κυβέρνηση που νομοθέτησε την κατάργηση της Κυριακής Αργίας με στόχο την οριστική κατάργησή της. Καταγγέλλει την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων που από τη μια δεν προκήρυξε ούτε μέρα απεργία, όταν ψηφιζόταν ο νόμος ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και από την άλλη προκηρύσσει απεργία διαρκείας 6 μηνών για τις Κυριακές. Άλλη μια προσπάθεια εκφυλισμού του μοναδικού όπλου των εργαζομένων, την απεργία, ενάντια στα αφεντικά.

Με τους επαγγελματίες, τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα αλλά αντίθετα πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά κοινά προβλήματα (κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, απεγκλωβισμό των προσφύγων, φορολογία και χαράτσια, υγεία, παιδεία, κ.λ.π.) για τα οποία θα έπρεπε να είμαστε σε κοινό μέτωπο αντιμετώπισής τους και αυτό επιδιώκουμε.

banner

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο τους διεκδικώντας:

* Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.

* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κοινωνική Ασφάλιση.

* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

* Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.  Μετατροπή τους σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου.  Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

ΤΟ Δ.Σ.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue