Home ΟικονομίαΕργασία Ανακοίνωση της Τ.Δ.Ε. Σάμου – Ικαρίας ΕΤΕ-ΔΕΗ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Ανακοίνωση της Τ.Δ.Ε. Σάμου – Ικαρίας ΕΤΕ-ΔΕΗ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

by ikariaki.gr
3 views

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ-ΚΗΕ

(ΕΤΕ/ΔΕΗ-ΚΗΕ)

   ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΜΟΥ -ΙΚΑΡΙΑΣ

Άγιος Κήρυκος Ικαρίας, 83300

Τηλ: 22750.22315/22258

Φαξ: 22750.22563/22258

e-mail: [email protected]

 

Αρ. πρωτ.  8                                                                                                         Ικαρία 5/4/2017


 

Προς: – Όλους τους συναδέλφους & Μέλη Ε.ΤΕ. ΔΕΗ Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων

 – Πίνακες ανακοινώσεων

Κοιν.  – Ε.ΤΕ. ΔΕΗ-ΚΗΕ / ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ-ΚΗΕ / Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου

 

 

banner

 

Για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί ακόμα μια απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Έχουν συμφωνήσει και προχωρούν στη νέα μορφή ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με την πώληση λιγνιτικών και πιθανά υδροηλεκτρικών μονάδων, προσθέτοντας ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που προωθείται εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ.

Η ΔΕΗ έως το τέλος του 2019 όπως απαιτεί το 3ο μνημόνιο, σταδιακά θα χάσει το 50% του μεριδίου της στην παραγωγή και την εμπορία.

Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας έχει ωφελήσει μέχρι σήμερα τους μεγαλομέτοχους της ΔΕΗ Α.Ε και τους υπόλοιπους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας, αλλά και το σύνολο των εργατικών και λαϊκών οικογενειών έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τις συνέπειες:

Ήδη στη ΔΕΗ οι μόνιμοι εργαζόμενοι μειώθηκαν στους μισούς μέσα σε μια 10ετία. Μειώθηκαν οι μισθοί, οι νέοι εργαζόμενοι του κλάδου προσλαμβάνονται με μαύρες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, 8μηνες και 4μηνες συμβάσεις στους υπεργολάβους και επιβολή ατομικών συμβάσεων. Ταυτόχρονα τα νοικοκυριά γνώρισαν απανωτές ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, την ίδια ώρα οι ιδιωτικοί όμιλοι αγοράζουν πάμφθηνα το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγει η ΔΕΗ.

Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, όποια και να είναι η τελική μορφή της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης: Μεγαλύτερα κέρδη για τους ενεργειακούς ομίλους, καθώς και νέες προνομιακές ρυθμίσεις για τα μονοπώλια της μεγάλης κατανάλωσης βιομηχανικού ρεύματος, που θα συνοδευτούν με νέες απώλειες για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους εργαζόμενους του κλάδου με νέα επίθεση στα δικαιώματά τους, νέες απολύσεις, φθηνότερη και πιο «ευέλικτη» εργασία.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απορρίψουν τις αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση , ότι δήθεν υπάρχει κάποιο «καλύτερο» σχέδιο ιδιωτικοποίησης, ότι δήθεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση μέσα στη ζούγκλα της «απελευθερωμένης» αγοράς.

Το δίλημμα είναι μπροστά μας: ανατροπή ή υποταγή με θυσίες δίχως τέλος;

Διεκδικούμε ενέργεια – κοινωνικό αγαθό, μέσα από έναν ενιαίο φορέα ενέργειας, με κριτήριο παραγωγής- μεταφοράς- διανομής, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και του λαού και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.

 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! Προετοιμάζουμε γενική Απεργιακή Απάντηση

 

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ:

   ΣΑΜΟΣ: στην πλατεία Πυθαγόρα στις 7 μ.μ  (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ)

  ΙΚΑΡΙΑ:  στην πλατεία Ευδήλου στις 8 μ.μ  (ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΗ)

 

Τ.Δ.Ε . ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue