Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ανακοίνωση της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας για την υγεία

Ανακοίνωση της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας για την υγεία

by ikariaki.gr
11 views

 

 

 

 

 

 

 

banner

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

 

Την Τρίτη 12/12/18 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ.Υ. Ευδήλου όπου και επιδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την τραγική κατάσταση της Υγείας στο νησί μας:

 

Όλοι μας γνωρίζουμε την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος της υγείας στο νησί μας και όχι μόνο. Η κατάσταση αυτή εξ αιτίας της διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, επιδεινώθηκε δραματικά τα τελευταία χρόνια. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες, με εντολή του κεφαλαίου, της ΕΕ, μαζί με το σάρωμα μισθών, συντάξεων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, διαλύει μεθοδικά το δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοια, με τη συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και την όλο και περισσότερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του.

Τα αποτελέσματα τα ζούμε στο πετσί μας και μεταφράζονται ανεπαρκείς υπηρεσίες, ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο, κλινικές που δεν καλύπτουν 24ωρη λειτουργία, το Κέντρο Υγείας υποστελεχωμένο και ποτέ με τις πλήρες ειδικότητες του οργανογράμματός του, τα Περιφερειακά Ιατρεία συνήθως χωρίς γιατρούς ή στην καλύτερη περίπτωση με γιατρό που παράλληλα κάνει και εφημερία στο ΚΥ και ουσιαστικά μένουν ακάλυπτες και πάλι οι περιοχές για αρκετές μέρες του μήνα.

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και πρέπει να παρέχεται από το κράτος δωρεάν και ισότιμα σε όλους, μέσα από ένα ενιαίο και αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας. Με κρατική χρηματοδότηση να είναι επαρκής ώστε να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας για να μη χωράει καμία επιχειρηματική δράση.

Χωρίς να κάνουμε πίσω από τις διεκδικήσεις μας καλούμε σήμερα τις γυναίκες να συσπειρωθούν στο σύλλογο γυναικών και στα σωματεία τους και οργανωμένα να απαιτήσουμε:

     ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ σε κάθε δομή υγείας του νησιού μας, να καλύπτονται όλες οι ανάγκες της οικογένειας (τοκετοί, νοσηλεία, προληπτική ιατρική, εμβολιασμοί κτλ) και δημιουργία Παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο.

    ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ αξιόπιστες και δωρεάν για όλες τις γυναίκες.

    ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ για όλα τα παιδιά και εφήβους χωρίς διακρίσεις.

    ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ για όλες τις γυναίκες που τεκνοποιούν.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.

 

ΙΚΑΡΙΑ 12/12/18

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue