Home ΚοινωνίαΠολιτικήΠολιτικές Ομιλίες Ανακοίνωση και κάλεσμα της ΛΑ-ΑΑΣ Σάμου για την εκδήλωση στις 24/2/2018 στο Καρλόβασι

Ανακοίνωση και κάλεσμα της ΛΑ-ΑΑΣ Σάμου για την εκδήλωση στις 24/2/2018 στο Καρλόβασι

by ikariaki.gr
19 views

Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια! Όχι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό! Καμιά επαναχάραξη συνόρων! Φιλία αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών!

  • Αγριεύει ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός, οξύνονται οι αντιθέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, στον κόσμο και στην περιοχή. Ο ανταγωνισμός τους για τις ζώνες κυριαρχίας και επιρροής κομματιάζει χώρες, αιματοκυλά λαούς. Οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ στριμώχνονται, αλλά το ίδιο αδίστακτοι, αναζητούν τα δικά τους μερίδια στα εγκλήματα και στα κέρδη.
  • Σφίγγει ο αμερικανονατοϊκός κλοιός γύρω από τη χώρα με τους διατεταγμένους άξονες της κυβέρνησης με Ισραήλ, Αίγυπτο, Ιορδανία, με τα αμερικάνικων προδιαγραφών σχέδια για τα Βαλκάνια, με την κανοναρχούμενη από τις ΗΠΑ «φιλία-αντιπαράθεση» με την Τουρκία.
  • Δυναμώνει συνέχεια η παρουσία των Αμερικάνων μέσα στη χώρα. Αναβάθμιση-επέκταση των βάσεων, το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η Αλεξανδρούπολη πλατφόρμα των σχεδίων τους για τα Βαλκάνια, σχέδια για πυρηνικά στον Άραξο και ο πρέσβης τους πανταχού παρών με «προτάσεις» και εκβιασμούς κατευθύνει Τσίπρα-Κοτζιά, Μητσοτάκη και όλο το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.
  • Το σχέδιο τους για την πΓΔΜ, δεν είναι σχέδιο για τη φιλία και την ειρήνη των λαών. Είναι σχέδιο ενίσχυσης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, είναι σχέδιο νέων τεμαχισμών και πολέμων στην περιοχή. Είναι σχέδιο που θα αναπαράγει σοβινισμούς και αλυτρωτισμούς που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές δημιούργησαν με τις απανωτές επεμβάσεις τους και επαναχαράξεις συνόρων.
  • Αυτό το σχέδιο υπηρετεί η κυβέρνηση. Που μαζί με τον πλούτο της χώρας και το τσαλαπάτημα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων που τα δίνει χάρισμα στους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο, «πουλάει» και τη θέση της χώρας στους Αμερικάνικους σχεδιασμούς. Έτσι λογαριάζει η άρχουσα τάξη να βρει θέση και ρόλο για τα δικά της συμφέροντα! Αυτό το ματωμένο τοπίο και το νεκροταφείο δικαιωμάτων είναι η «κανονικότητα» που μας τάζουν!
  • Αυτή την πολιτική στηρίζει, αυτή και θέλει να συνεχίσει η ΝΔ που δεν «αντέχει» να βλέπει το ΣΥΡΙΖΑ στο δικό της ρόλο, και ταυτόχρονα θέλει να βάλει ξανά στη δικιά της στέγη όλες τις μαύρες εθνικιστικές δυνάμεις.  Είναι το  βασικό στήριγμα αυτού του συστήματος και υπόσχεται στα ντόπια κέντρα ότι  αυτή μπορεί να τους φέρει περισσότερα «ανταλλάγματα» υπηρετώντας τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.
  • Αυτή την πολιτική στηρίζουν και υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, οι διάφοροι παράγοντες της λεγόμενης κεντροαριστεράς και οι υπόλοιπες δυνάμεις σαν το Λεβέντη που ψάχνουν να βρουν ρόλο είτε δίπλα στην κυβέρνηση, είτε μαζί με τη ΝΔ ως τα αναγκαία συμπληρώματα τους.
  • Οι ακροδεξιοί, οι εθνικιστές, οι φασίστες, δεν είναι πατριώτες, είναι οι πιο ασπόνδυλοι υπηρέτες των ιμπεριαλιστών και του συστήματος , εχθροί του λαού! Τους έβγαλε στον αφρό η πολιτική του συστήματος, των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων που χρειάζονται τις πιο μαύρες εφεδρείες για να στηρίζουν την επίθεση τους. Κάνουν συλλαλητήρια για να «στηρίζουν τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης»! Το ακροδεξιό-εθνικιστικό ΑΝΕΛ συμπληρώνει την κυβερνητική πλειοψηφία, οι Φραγκούληδες, Καρατζαφέρηδες, Νικολόπουλοι κλπ ήταν και είναι παράγοντες των «κυβερνήσεων σωτηρίας» του συστήματος και  κομμάτια της ΝΔ. Η ίδια η ναζιστική Χ.Α. απολαμβάνει την «κατανόηση» της αστικής δικαιοσύνης, δίπλα και μαζί με  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε «πατριωτική» εξόρμηση στο Καστελόριζο και συνολικά βρίσκεται υπό επιχείρηση αναμόρφωσης και χρήσης για λογαριασμό του συστήματος. Όσο για το Θεοδωράκη, τουλάχιστον από την εποχή του «Καραμανλής ή τανκς»  με πολλούς τρόπους, ακόμα και από υπουργικές θέσεις,  υπηρετεί σταθερά το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Όλοι αυτοί αξιοποιούν το έλλειμμα της Αριστεράς, την απουσία αντιιμπεριαλιστικής –αντιπολεμικής πάλης για να διαμορφώσουν ακόμα πιο αντιδραστικά την κατάσταση και τις πολιτικές εξελίξεις. Απέναντι στους κινδύνους που μας ζώνουν απειλητικά αυτή την ανάγκη πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Να αγωνιστούμε ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς. Να διαδηλώσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό ,τον πόλεμο και τον εθνικισμό προβάλλοντας τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών! 

Εκδήλωση-συζήτηση:

Καρλόβασι, Σάββατο  24 /2, 6μμ, Κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue