Home ΟικονομίαΕργασία Ανακοίνωση εργαζομένων στα hot spot

Ανακοίνωση εργαζομένων στα hot spot

by ikariaki.gr
5 views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σε κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας ζούμε το τελευταίο διάστημα οι  εργαζόμενοι που προσληφθήκαμε μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής (hotspot), μετά την ενημέρωση για μη ανανέωση των συμβάσεων μας.

 

Στα ΚΥΤ με ευθύνη της κυβέρνησης έχει δημιουργηθεί ένα καινοφανές ψηφιδωτό εργασιακών σχέσεων και συμβάσεων που αποτελείται: από εργαζόμενους με πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ, στις ΜΚΟ, μέσω ΑΣΕΠ , από τους Δήμους, καθώς και άλλους από εργολαβίες, με συμβάσεις όλων των ειδών.

Οι περισσότεροι από μας, χρειάστηκε να γίνουμε «εσωτερικοί» μετανάστες απασχολούμενοι σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς τα νόμιμα επιδόματα, φυλακισμένοι σε έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα .

Οι υπηρεσίες που όλοι εμείς προσφέρουμε είναι πολύτιμες τόσο για τους πρόσφυγες που βρέθηκαν στον τόπο μας εξαιτίας των άδικων πολέμων και κάτω από επικίνδυνες συνθήκες, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

 

Η μη ανανέωση  των συμβάσεών μας  γεννά ερωτηματικά από ποιόν θα προσφέρονται αυτές οι υπηρεσίες, δεδομένου ότι την περίοδο αυτή τα Hot Spot είναι ήδη υποστελεχωμένα. Είναι γνωστή δε, η ανεπάρκεια κρατικών και αξιοπρεπών υπηρεσιών στις δομές, κάτι που επιτρέπει ουσιαστικά στις ΜΚΟ να  δραστηριοποιούνται απομυζώντας εκατομμύρια ευρώ.

banner

 

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή την στιγμή από κοινού με τους πρόσφυγες έχουν τον ίδιο υπεύθυνο. Μνημόνια, μειώσεις μισθών-συντάξεων, ανέχεια, εργασιακή ανασφάλεια, πόλεμοι, εγκλωβισμός χιλιάδων κατατρεγμένων σε άθλιες συνθήκες. Όλα τα παραπάνω είναι έργο της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

 

Η κυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι κονδύλια υπάρχουν.

Προτιμούν όμως να τα διοχετεύσουν όχι για την παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος που δίνει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, που δίνει οικονομική ανάσα στις τοπικές κοινωνίες, που βελτιώνει την καθημερινότητα των προσφύγων, αλλά για να καλυφθούν οι απαιτήσεις των αμφιβόλου προέλευσης και επιδιώξεων ΜΚΟ ή των ΚΟΙΝΣΕΠ που ετοιμάζουν.

 

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Ζητάμε την ανανέωση των συμβάσεών μας.

Κανένας εργαζόμενος να μην μείνει χωρίς δουλειά.

Στη βάση αυτών των διεκδικήσεών μας προχωράμε την Τετάρτη 29 Μαρτίου,

στις 9:30 πμ., σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο, στην Περιφέρεια και στον ΟΑΕΔ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις διεκδικήσεις των εργαζομένων του κοινωφελούς προγράμματος στην Μυτιλήνη και στην απεργιακή τους κινητοποίηση την Τετάρτη 29 Μαρτίου.

Τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα.

 

 

 

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΑΕΔ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

 

24/3/2017

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue