Home Εκπαίδευση Αλληλεγγύη στο Δημοτικό Ευδήλου από τους Εκπαιδευτικούς Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας

Αλληλεγγύη στο Δημοτικό Ευδήλου από τους Εκπαιδευτικούς Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας

by ikariaki.gr
11 views

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων συνυπογράφει την κοινή ανακοίνωση Σωματείων και Συλλόγων Ικαρίας-Φούρνων (Δείτε εδώ)

Συμπαράσταση στο Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου Το Δ.Σ. Του Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας & Φούρνων, στηρίζει τον αγώνα των γονέων και δα- σκάλων του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου απέναντι στην απαράδεκτη, επικίνδυνη και αντιλαϊκή κατάσταση που επικρατεί και στον τομέα τηςμεταφοράς των μαθητών σε όλες τις σχολικές βαθμίδες του νησιού μας, μέσα στο γενικότερα στοχευμένο και υποβαθμι- σμένο τομέα της Παιδείας.

Η αποκλειστικά δημόσια παιδεία, όπως και η Υγεία, είναι στο στόχαστρο της αντι- λαϊκής πολιτικής της Ε.Ε-κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ(+ΑΝΕΛ προσφάτως) και όλων των αστικών κομμάτων και φορέων (Περιφέρειες, Δήμοι) που υποκλίνονται και εφαρμόζουν τις επιτα- γές του μεγάλου κεφαλαίου.

Στοχευμένα ο τομέας της Δημόσιας Παιδείας υποβαθμίζεται και κατηγοριοποιείται με ταξικά κριτήρια δίνοντας αέρα στα πανιά των επιχειρηματικών ομίλων- ευεργετών (τύ- που Νιάρχος-Ωνάση),ΜΚΟ αποσκοπώντας στην αλλοίωση συνειδήσεων των εργατικών- λαϊκών μαζών καθώς και στην καθοδηγούμενη και ελεγχόμενη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης για τα συμφέροντα και κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Μια ελάχιστη εικόνα της σημερινής κατάστασης είναι:
α) Σχολικές μονάδες κακοσυντηρημένες σχεδόν παρατημένες, βάζοντας σε άμεσο κίν- δυνο τις ζωές των μαθητών.
β) Οι σχολικές υποδομές δεν συμβαδίζουν με τις σημερινές ανάγκες και δυνατότητες υποδομών (αντισεισμική προστασία, πρόληψη μαθητών με κινητικές δυσκολίες).
γ) Ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενές θέσεις διδασκαλίας σε σχολεία (γενικά και ειδικά)εξαιτίας της μη μόνιμης πρόσληψης εκπαιδευτικών που με το καθεστώς της αναπλήρωσης και με τους πετσοκομμένους μισθούς αδυνατούν να συντηρήσουν ένα ακόμα νοικοκυριό εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας.
δ) Η υγιεινή στα σχολεία ξεπερνάει τον όρο “ακατάλληλη”, αφού οι προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών από το υπουργείο Εσωτερικών μοιάζει ουτοπία, δίνοντας χώρο σε εργο- λάβους καθαριότητας να νοικιάζουν καθαρίστριεςμε πετσοκομμένα μεροκάματα με ανύ- παρκτα δικαιώματα και ασφαλιστικά μέτρα και παράλληλα ο εθελοντισμός εκ των έσω να βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

ε) Τα μαθήματα που αφορούν την τεχνολογική εξέλιξη αλλά και την πειραματική εφαρ- μογή της επιστήμης(φυσική, χημεία κ.α) και την κοινωνική διαπαιδαγώγηση καθώς και ότι έχει να κάνει με την ψυχοσωματική άσκηση των παιδιών( άθληση, πολιτισμός, μουσι- κή κ.α) είναι από υποβαθμισμένα έως απαγορευμένα.

ζ) Η σίτιση και οι μεταφορές των μαθητών έχει φορτωθεί στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας που ήδη έχει έρθει σε οικονομικό αδιέξοδο από την ανεργία, την άμεση-έμμεση φορολογία- φοροληστεία, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλα τα παραπάνω είναι αναπόσπαστα κομμάτια από αυτό που καλούμαστε και σήμερα να παλέψουμε και να ανατρέψουμε.

banner

Δεν θα δεχτούμε τη θέση ότι τα παιδιά μας είναι κόστος, παλεύουμε την λογική της απογοήτευσης, τηςμοιρολατρίας και του συμβιβασμού.
Δεν θα ανεχτούμε άλλο να μπαίνει καθημερινά σε κίνδυνο η ζωή κανενός παιδιού είτε κατά την μεταφορά του,άφιξη του ,παραμονή του και αποχώρηση του από το σχολικό χώρο.

Ο αγώνας που γίνεται για ασφαλείς μεταφορές αφορά το χτές, το σήμερα αλλά και το αύριο και μας αφορά ΟΛΟΥΣ.

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Υ.Α 50025(ΦΕΚ Β 4217/26.09.2018) ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥ– ΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ.

• ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Ο Σ.Ε.Π.Ε Ικαρίας & Φούρνων συμπαραστέκεται και στηρίζει οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασίσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σχ. Ευδήλου.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue