Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης- Λήμνου-Μυτιλήνης

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης- Λήμνου-Μυτιλήνης

by ikariaki.gr
35 views

Διονύσης Βοργιάς

 

Το ανακοίνωσε από την Κομοτηνή ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής

Ο Έβρος θα συνδεθεί με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ήταν η πεποίθηση που εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρέστη στο 6ο αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Κουρουμπλής δήλωσε ότι “υπήρχε ένα παλιό, χρόνιο αίτημα των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, ώστε να συνδεθούν αυτά τα δύο λιμάνια με το βόρειο Αιγαίο. Αυτό τώρα γίνεται πράξη, γιατί εμείς μάθαμε να ακούμε τους θεσμικούς φορείς. Άρα, συνδέουμε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Λήμνο, Μυτιλήνη. Αυτή η σύνδεση θα δώσει πνοή στην ευρύτερη περιοχή, από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η σύνδεση σε διαδικασία εξέλιξης”.

Παράλληλα, στάθηκε και σε καθαυτή τη σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης. “Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μία σειρά προβλημάτων που υπήρχαν στη σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, τα έχουμε δρομολογήσει. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζητήματα, αν και πιστεύω ότι οι γραμμές, με τις τελευταίες προσπάθειες που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, έχουν βελτιωθεί”, είπε. Σε άλλο σημείο του λόγου του, ανέδειξε ότι διευθετούνται και τα προβλήματα που προέκυψαν με τα δρομολόγια από και προς Θάσο, καθώς επίκειται ειδική συνάντηση γι’ αυτά την ερχόμενη εβδομάδα.

Καταληκτικά, υπογράμμισε πως “υπάρχει ένα αίτημα της περιφέρειάς σας, ώστε να δημιουργηθεί ένα τοπικό συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, το οποίο και βλέπουμε θετικά και το συζητάμε”.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ
Εκτός από την ακτοπλοϊκή σύνδεση, ο υπουργός ανακοίνωσε και την παραχώρηση εκτάσεων προς τους δήμους Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Οι εκτάσεις αυτές, ανήκαν και διαχειρίζονταν από τους οικείους Οργανισμούς Λιμένων.

Πρόκειται για δύο εκτάσεις 10 και 10,5 στρεμμάτων στην Καβάλα και μία έκταση περίπου 45 στρεμμάτων στην Αλεξανδρούπολη. Τα αιτήματα των δημάρχων προς παραχώρηση των χώρων ήταν διαχρονικά και, πλέον, ικανοποιήθηκαν.
“Δύο λιμάνια που αφυπνίζονται από μία περίοδο καθυστέρησης και διεκδικούν να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο που τα χωρίζει από άλλα λιμάνι της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής. Τους παραχωρούμε τους χώρους αυτούς, ικανοποιώντας τα διαχρονικά αιτήματα, ώστε οι χώροι να μην καταντήσουν σκουπιδότοποι, αντίθετα να αξιοποιηθούν από τους δήμους”, δήλωσε σχετικά ο κος Κουρουμπλής.

 

banner

Αναδημοσίευση από : http://www.xronos.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue