Home Αθλητισμός «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα» προς το Β’ Τόμο

«Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα» προς το Β’ Τόμο

by ikariaki.gr
20 views

Παράλληλα με το δρόμο για το τυπογραφείο, στον οποίο βρίσκεται η έρευνα για την ιστορία των Ελλήνων προσφύγων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, άλλη μία θετική είδηση είναι πλέον ανακοινώσιμη.

Συγκεντρώθηκε επαρκής ύλη (συνεντεύξεις, στοιχεία, αρχεία, κλπ) για να ξεκινήσει με το έμπα του 2018 η συγγραφή του δεύτερου βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα», παράλληλα με τις προσθήκες στοιχείων που θα συνεχιστούν μέχρι την αρχή του καλοκαιριού του 2018. Στόχος το Δεκέμβρη του 2018 να είναι έτοιμη η δεύτερη συνέχεια της έρευνας.

Ενδεικτικά αποσπάσματα από το νέο βιβλίο:

«Toν συμπαίκτη μου *******τον εκτέλεσαν οι Γερμανοί».

«Δεν αντέξαμε να βγάλουμε όλο τον αγώνα, αφού από την πείνα είχαμε εξαντληθεί»

«Η χούντα μάζεψε τους πολιτικούς κρατούμενους με τα τζέιμς (στρατιωτικά οχήματα) και τους έφερε στο καράβι για να τους πάει στις εξορίες. Παραδίπλα συγκεντρώθηκαν με εντολή του στρατιωτικού διοικητή παράγοντες αθλητικών ομάδων που θα συγχωνεύονταν. Μέσα σε λίγα μέτρα έβλεπες τους πολιτικούς κρατούμενους σκυθρωπούς και τους παράγοντες να πανηγυρίζουν. Εγώ που ήμουν γραμματέας στην ομάδα *********κρυβόμουν από το πρωί γιατί με έψαχναν οι χωροφύλακες. Μετά τις 11πμ αποσύρθηκε η χωροφυλακή και ανέλαβε ο στρατός».

Την Κυριακή 5/11/2017 από τις 7πμ στο www.ert.gr: ΑΕΚ Χαλκίδας:H «Εφτάψυχη» ομάδα των προσφύγων και των κυνηγημένων

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue