Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριακή Παροικία Αερολέσχη Ικαρίας: Γνωριμία με το αεράθλημα Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

Αερολέσχη Ικαρίας: Γνωριμία με το αεράθλημα Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

by ikariaki.gr
28 views

Την Κυριακή 7 Μαίου 2017 μέλη της Αερολέσχης Ικαρίας »Ο Ίκαρος» παρευρέθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όπου έγινε μια πρώτη γνωριμία με το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, ένα από τα 8 Αεραθλήματα.

Το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, γνωστό και ως παραπέντε από την διεθνή του ονομασία Parapente, αποτελεί την νεώτερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας. Είναι η πτήση με την χρήση ενός ειδικού αλεξίπτωτου και απογείωση από μια πλαγιά σε ύψος, με την εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων του άνεμου μπροστά από την πλαγιά.

Στα μέλη μας μίλησε, ο Εφορος Ειδικοτητας Αεροπροσκοπων Περιφερειας Αθηνων Γιάννης Μανουσάκης, για μια γενική περιγραφή του Αθλήματος και στην συνέχεια έδειξε στην πράξη πως φοράμε και πως φουσκώνουμε τον Αλεξίπτωτο.
Μια μοναδική ενασχόληση, ένα ιδιαίτερο Αεράθλημα, προσιτό σε όλους και συναρπαστικό ειδικά όταν φτάσεις στο επόμενο στάδιο (μετά από πολύ προπόνηση και καθοδήγηση από εκπαιδευτές) που είναι η κανονική πτήση με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον Γιάννη Μανουσάκη για όσα μοιράστηκε μαζί μας, επόμενη συνάντηση σχετικά με το Παραπέντε θα είναι στην Ικαρία!


Η Αερολέσχη της Ικαρίας ανοίγει τα φτερά της! Έλα μαζί μας!

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue