Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Αίτημα Συλλόγων Νοτιοδυτικής Ικαρίας για τον δρόμο Καρκινάγρι – Μαγγανίτη

Αίτημα Συλλόγων Νοτιοδυτικής Ικαρίας για τον δρόμο Καρκινάγρι – Μαγγανίτη

by ikariaki.gr
22 views

13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Α.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ “ ΠΕΖΙ “ ΙΚΑΡΙΑΣ
Β. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ «ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ»(ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ-ΑΜΑΛΟΥ-ΚΑΛΑΜΟΣ-ΤΡΑΠΑΛΟΥ-ΠΕΖΙ-ΛΑΓΚΑΔΑ)
Γ. ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙΟΥ « ΛΕΙΒΑΔΑ »
Δ. ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ « ΤΟ ΑΜΑΛΟΥ»
Ε. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΗ ΙΚΑΡΙΑΣ ( Κουνιάδου-Προεσπέρας-Νάνουρα )

 

ΠΡΟΣ:ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ κα Χρ.Καλογήρου
ΚΟΙΝ.: Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα
Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη
Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Ν.Κατρακάζο
Βουλευτή Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων κ. Δ. Σεβαστάκη
Έπαρχο Ικαρίας κ. Παν.Γενούζο
Δήμαρχο Ικαρίας  κ. Στ. Σταμούλο

ΘΕΜΑ: Περιμετρικός οδικός άξoνας  (τμήμα Καρκινάγρι – Μαγγανίτης )

Κυρία Περιφερειάρχη,
Όπως ασφαλώς γνωρίζετε η Ικαρία είναι από τα πλέον παραμελημένα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από πλευράς υποδομών και ιδιαίτερα του οδικού δικτύου, του οποίου οι δρόμοι έχουν κατασκευασθεί με αναχρονιστικές  χαράξεις και παλιές προδιαγραφές, που τους καθιστούν αρκετά επικίνδυνους, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούν  μετά δυσκολίας τα σημερινά μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας.

Επιπροσθέτως η γεωγραφία του Νησιού εκτός από το ορεινό χαρακτήρα της έχει και το μειονέκτημα του επιμήκους σχήματος, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Νοτιοδυτικού άκρου, χρησιμοποιώντας αναγκαστικά τον βόρειο και μοναδικό οδικό άξονα του Νησιού, να χρειάζονται τρεις και πλέον ώρες για να φτάσουν στην πρωτεύουσα (Άγιο Κήρυκο) που βρίσκονται το Νοσοκομείο, το Αεροδρόμιο, το Λιμάνι και όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες. Δηλαδή ο κάτοικος του Καρκιναγρίου (περιοχή δυτικής Ικαρίας), να χρειάζεται περίπου τον ίδιο χρόνο που θέλει ο Αθηναίος να πάει στην Θεσσαλονίκη.

Για την βελτίωση λοιπόν των συνθηκών ζωής των κατοίκων του Νοτιοδυτικού άκρου του Νησιού μας και την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη του, θα παρακαλούσαμε για την ακόλουθη άμεση παρέμβασή σας όσον αφορά το οδικό δίκτυο του Νησιού μας.

Να ενταχθεί στο πρόγραμμα οδοποιίας της περιφέρειας (ΕΣΠΑ) για την Ικαρία, η άμεση ολοκλήρωση του εναπομείναντος τμήματος του Νότιου οδικού άξονα ( ΚΑΡΚΙΝΑΓΡΙ – ΜΑΓΓΑΝΙΤΗ) συνολικού μήκους δεκαεπτά (17) χιλιομέτρων, του οποίου η διάνοιξη και δύο γέφυρες στις μεγάλες ρεματιές, έχουν εν μέρη ολοκληρωθεί. Να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες και η μορφολογία του εδάφους, καθιστούν απόλυτα επιβεβλημένη την ολοκλήρωση αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού οδικού έργου, το οποίο εάν παραμείνει στην παρούσα ημιτελή κατάσταση:
α) πολύ γρήγορα θα καταστραφεί και τα χρήματα που έχουν ήδη δαπανηθεί θα έχουν χαθεί άσκοπα.
β) καθιστά πολύ επικίνδυνη τη διέλευση των οχημάτων, με μεγάλη πιθανότητα ατυχημάτων.

Με αυτό το σημαντικό έργο οι κάτοικοι του Καρκιναγρίου και των άλλων χωριών της Νοτιοδυτικής Ικαρίας θα μεταβαίνουν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο, σε μιάμιση ώρα, αντί των τρεισήμισι ωρών που χρειάζονται σήμερα, επιλύοντας έτσι το πρόβλημα άμεσης ανάγκης μεταφοράς ασθενών.  Επιπλέον δε,  θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και  κίνητρα για την τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση της νοτιοδυτικής περιοχής του Νησιού.

Όπως αντιλαμβάνεσθε ο σημαντικότατος αυτός περιμετρικός οδικός δακτύλιος του Νησιού, είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό και αναγκαίο έργο που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν πολλά χρόνια, γιατί έτσι θα συντελούσε στην αναβάθμιση του Νησιού και θα βοηθούσε την παραμονή των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων, στον τόπο τους.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η ερήμωση των ακριτικών Νησιών μας.

Αναμένουμε την άμεση απάντησή σας για τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση

Οι υπογράφοντες σύλλογοι

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue