Home Αθλητισμός Έναρξη στη σκακιστική Ικαρία

Έναρξη στη σκακιστική Ικαρία

by ikariaki.gr
32 views

Ο φετινός «Ίκαρος» άρχισε με υπαίθριους αγώνες για παιδιά. Μια όμορφη πρωτοβουλία του Π.Σ. «Ι. Μελάς»!

 

Με συμμετοχή σκακιστών και σκακιστριών από την Ελλάδα, την Κύπρο, καθώς και από 11 ξένες χώρες αρχίζουν στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου οι 41ες Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2018».

Μία πρόγευση δόθηκε την Τετάρτη με την πολύ όμορφη δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ι. Μελάς»: Μαθητές και μαθήτριες του σκακιστικού τμήματος, καθώς και αγόρια και κορίτσια, τα οποία παραθερίζουν στο νησί, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Κηρύκου για αγώνες σε επιτραπέζιες σκακιέρες. Αλλά και σε μεγάλη σκακιέρα δαπέδου! Μια δραστηριότητα που κέντρισε το ενδιαφέρων αρκετών θεατών!

Το Σάββατο οργανώθηκε το πρώτο τουρνουά γρήγορου σκακιού. Αγωνίστηκαν 14 σκακιστές και σκακίστριες με χρόνο σκέψης 3 λεπτά ανά παίχτη συν 2 δεύτερα για κάθε κίνηση  (μπλιτς). Πρώτευσε ο Θ. Καραγιάννης με 7 βαθμούς σε ισάριθμες παρτίδες και ακολούθησαν ο Δ. Ρόμπης με 6, ο Στ. Χαλιορής με 4,5, ο Π. Κοτσιόπουλος (πρώτος έφηβος) και ο Μ. Παπαδόπουλος με 4, ο Ν. Καμπάνης και ο Ν. Μικρομάστορας με 3,5 κ.ά.

Οι αγώνες ράπιντ της Κυριακής 15.7 (ανδρών, γυναικών, βετεράνων και νέων-νεανίδων) θα αρχίσουν στις 9 το βράδυ στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου.

Το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου «Ίκαρος 2018» θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 16.7 (ώρα έναρξης 7 μ.μ.) μέχρι και Κυριακή 22.7 (ώρα έναρξης 10.30 π.μ.), με ελβετικό σύστημα 9 γύρων. Επικεφαλής της λίστας των διεθνών βαθμών αξιολόγησης είναι οι γκραν μετρ Ι. Νικολαΐδης (2548) και Π. Βέλιτσκα (Τσεχία, 2425).  Ο κατάλογος των έως τώρα επιβεβαιωμένων συμμετοχών στο http://chess-results.com/tnr362296.aspx?lan=19

Τις 41ες Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2018» διοργανώνουν ο Δήμος Ικαρίας (http://ikaria.gov.gr/) και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας (http://ikariachess.blogspot.com/) υπό την αιγίδα της ΓΓΑ (http://gga.gov.gr/) και με την υποστήριξη πολιτιστικών, αθλητικών και τοπικών φορέων. Χορηγοί είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες  Hellenic Seaways (https://hellenicseaways.gr/), Blue Star Ferries (https://www.bluestarferries.com) και Dodekanisos Seaways (http://www.12ne.gr/).

Στον δικτυακό τόπο http://chess-results.com θα αναρτώνται καθημερινά τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα, τα στατιστικά στοιχεία και άλλα ενδιαφέροντα.

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue