Home ΚοινωνίαΕλλάδα Έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

by ikariaki.gr
13 views

Συντάκτης: Χαρά Τζαναβάρα

 

Σε 700-800 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ετήσια επιβάρυνση των καταναλωτών από τη χρήση πετρελαίου για την παραγωγή ενέργειας σε νησιά, ενώ ανυπολόγιστη είναι η επιβάρυνση στο περιβάλλον από εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Χωρίς διασύνδεση είναι νησιά μικρά και μεγάλα, μεταξύ των οποίων και η Κρήτη.

Τα στοιχεία έδωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανοίγοντας τις εργασίες του διεθνούς συνεδρίου «Έξυπνα νησιά και έξυπνες μικρές πόλεις». Ο Γιώργος Σταθάκης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα η πρώτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων, ενώ βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο η διασύνδεση της Κρήτης με το δίκτυο της Πελοποννήσου.

Ετοιμάζεται επίσης ένα νέο πρόγραμμα που θα δίνει έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τα νησιά που δεν θα ενταχθούν στο σύστημα διασύνδεσης. Υλοποιούνται ήδη πρωτοπόρα προγράμματα σε Τήλο, Ικαρία και Αϊ-Στράτη.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ετοιμάζει ανάλογα σχέδια για άλλα δύο νησιά, από τα οποία το ένα είναι η Αστυπάλαια για αντικατάσταση των σταθμών παραγωγής ενέργειας από πετρέλαιο.

Η Βιολέτα Ντούνιν-Μαζέφσκα, από τη διεύθυνση ενέργειας της Ε.Ε., ανακοίνωσε ότι επιταχύνονται τα μέτρα μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης για το σύνολο των 2.700 ευρωπαϊκών νησιών.

 

 

Αναδημοσίευση από : https://www.efsyn.gr

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue