Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριακή Ομογένεια Άρωμα Ικαρίας στο καλύτερο σουπερμάρκετ του κόσμου

Άρωμα Ικαρίας στο καλύτερο σουπερμάρκετ του κόσμου

by ikariaki.gr
32 views

Η ικαριώτικη εμπειρία στο καλύτερο σουπερμάρκετ του κόσμου

 

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΪΟΥ

«Μετά την τεράστια απήχηση αποφασίσαμε να στρώσουμε αύριο ακόμα ένα ικαριώτικο τραπέζι » λένε οι διοργανωτές.

Την περασμένη Παρασκευή, 25 Μαΐου, ένα από τα καλύτερα σουπερμάρκετ του κόσμου, το Pasadena Foodland -το οποίο ανήκει στον επιχειρηματία Νίκο Τσαπαλιάρη- έστρωσε ένα ικαριώτικο τραπέζι και υποδέχθηκε στο εστιατόριο Mr. Nick’s Kitchen & Coffee Bar, που λειτουργεί μέσα στην επιχείρηση, 186 επισκέπτες που θέλησαν να βιώσουν την ικαριώτικη εμπειρία.

«Είχαμε την τύχη να φιλοξενήσουμε συμπαροίκους και επισκέπτες κάθε εθνικότητας, που βίωσαν μαζί μας μια γαστρονομική ελληνική εμπειρία, εμπνευσμένη από το νησί της μακροζωίας, το νησί του παππού μου, την Ικαρία» λέει η εγγονή του επιχειρηματία Μαρί Βαβαρούτσου.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα εμπνευσμένα από την Ικαριώτικη κουζίνα που ετοίμασαν οι σεφ της επιχείρησης, χρησιμοποιώντας φρέσκα προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς και προμηθευτές.

Το πρώτο πιάτο περιλάμβανε σαρδέλες, χταπόδι, ντολμάδες, ελιές Καλαμάτας και φρέσκο παραδοσιακό ψωμί, ενώ ακολούθησαν πιάτα με ελληνικούς κεφτέδες, τζατζίκι, γιουβέτσι, ικαριώτικο σουφικό με σπανακόριζο και, φυσικά, συναγρίδα ψητή από Νοτιοαυστραλούς προμηθευτές.

Οι επισκέπτες είχαν την ευτυχία να γευθούν, επίσης, κάθε λογής ελληνικά παραδοσιακά γλυκίσματα, ενώ ελληνική μουσική «έντυσε» την ικαριώτικη αυτή εμπειρία.

banner

«Η βραδιά, την οποία ονομάσαμε «Blue Zone Experience», διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ ενώ μετά το φαγητό ήρθε και η διασκέδαση, αφού πολλοί από τους επισκέπτες μας στο άκουσμα της μουσικής από την πατρίδα, σηκώθηκαν να σύρουν τον χορό, με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον παππού μου» λέει η Μαρί.

«Ήταν σίγουρα μια ιδιαίτερη βραδιά και θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ήρθαν και βίωσαν μαζί μας αυτή τη μοναδική εμπειρία. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τόσο θερμή που αποφασίσαμε να επαναλάβουμε την βραδιά αύριο Παρασκευή και να διασκεδάσουμε με όσους δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας την περασμένη εβδομάδα. Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί» κατέληξε η Μαρί.

 

Αναδημοσίευση από : https://neoskosmos.com

 

Δείτε κι ένα βίντεο από Αυστραλιανό τηλεοπτικό κανάλι που παρουσιάζει το Σούπερ Μάρκετ του συμπατριώτη μας Νίκου Τσαπαλιάρη :

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue