Home ΠεριβάλλονΔράσεις Άρχισε το πρόγραμμα εθελοντισμού της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών

Άρχισε το πρόγραμμα εθελοντισμού της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών

by ikariaki.gr
16 views

Δελτίο τύπου

16-10-2018

Ικαρία: Ξεκίνησε το σχέδιο εθελοντισμού με τίτλο «Μονοπάτια Πολιτισμού»

Το σχέδιο θα διαρκέσει τέσσερεις μήνες, μετά την πιστοποίηση της Εταιρείας Ικαριακών Μελετών (ΕΙΜ) ως φορέα υποδοχής και αποστολής εθελοντών από το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Η ΕΙΜ με χαρά υποδέχτηκε τους εθελοντές Mário Miguel Fernandes (Πορτογαλία),  Roberta Palazzini (Ιταλία) και Séverine Lamarre (Γαλλία) την πρώτη Οκτωβρίου, και την πρώτη εβδομάδα τους ξενάγησε σε όλη την Ικαρία και τους σύστησε στις τοπικές αρχές. Τη δεύτερη εβδομάδα ξεκίνησε το έργο των εθελοντών στο κεντρικό μονοπάτι της Ικαριακής οροσειράς. Για ένα μήνα θα ολοκληρώσουν το εθελοντικό έργο της τοποθέτησης των 147 Δελφικών Παραγγελμάτων, που έχει ξεκινήσει το 2013 από την ΕΙΜ. Στη συνέχεια θα στηρίξουν τη σηματοδότηση στο κεντρικό μονοπάτι από το Δράκανο μέχρι το ακρωτήρι του Κάβο Πάπα και θα βοηθήσουν στην κατασκευή χώρων προσωρινής καταφυγής στην οροσειρά του Αθέρα. Επιπλέον, μέχρι το τέλος του σχεδίου η εθελοντική τους προσφορά θα συμπεριλαμβάνει και υποστήριξη σε τοπικές δράσεις που διοργανώνουν τοπικοί σύλλογοι και φορείς.

Οι εθελοντές ήδη δημιούργησαν ένα δικό τους blog, όπου δημοσιεύουν υλικό και φωτογραφίες, το οποίο βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Η ΕΙΜ με χαρά θα συνεργαστεί με όσους φορείς και συλλόγους διοργανώνουν αυτή την περίοδο δράσεις σχετικές με μονοπάτια και άλλα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς (πέτρινα γεφύρια, νερόμυλους κλπ). Επίσης, ανακοινώνει ότι έχει ζητήσει και δεύτερη ομάδα εθελοντών από τον Μάρτιο 2019 έως τον Ιούνιο 2019 με διάφορες επιμέρους δράσεις σε μονοπάτια, ιστορικά μνημεία και κτίρια.

Τέλος, ως φορέας αποστολής εθελοντών, ηλικίας από 17 έως 30 ετών, για διάρκεια έως ένα χρόνο σε χώρες της Ευρώπης, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο νέο και νέα να έρθει σε επαφή με την ΕΙΜ για πληροφορίες.

Ακολουθεί πληροφοριακό υλικό και φωτογραφίες.

banner

 

Πληροφορίες: Ηλίας Γιαννίρης, Αντιπρόεδρος της ΕΙΜ, υπεύθυνος του προγράμματος εθελοντισμού, τηλ. 6974185330

 

Ο τίτλος του σχεδίου είναι: PATHS TO CULTURE: RAISING ENVIRONMENTAL AND CULTURAL AWARENESS IN SMALL AND REMOTE COMMUNITIES

Το blog που ετοίμασαν οι εθελοντές: https://volunteeringikaria.wordpress.com/the-project/

Θα εκδοθεί βιβλίο για τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα των σοφών της Αρχαίας Ελλάδας με ερμηνείες, και  σχετικός χάρτης.

Ακολουθούν μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την τοποθέτηση Δελφικών Παραγγελμάτων:

 

Ύβριν μίσει

Ομόνοιαν δίωκε

 

Οφθαλμού κράτει

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue