Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Άννα Μελή : Καλλιτεχνική Έκθεση 1-15 Σεπτεμβρίου 2017 – Αρμενιστής (δίπλα από το Lesses Travel)

Άννα Μελή : Καλλιτεχνική Έκθεση 1-15 Σεπτεμβρίου 2017 – Αρμενιστής (δίπλα από το Lesses Travel)

by ikariaki.gr
6 views

Από τα πρώτα έτη των σπουδών μου, με ενδιέφερε η γραφή και πως θα καταφέρω να παράγω ένα εικαστικό έργο μέσα από τις διαφορετικές μορφές των γραμμάτων, των υλικών και της εναλλαγής της κλίμακας. Από την εκτύπωση με έναν οικιακό εκτυπωτή σε χαρτιά Α4, την γιαπωνέζικη καλλιγραφία, το χάραγμα πάνω σε επιφάνειες, το κολάζ με λέξεις και προτάσεις, τα αποτυπώματα γραμμάτων σε μικρά πλακάκια, μέχρι αυτοσχέδιες σφραγίδες και τρισδιάστατα γράμματα. Έψαχνα διαρκώς να βρω την ιδανική μορφή που ένα έργο μπορεί να έχει με μόνο υλικό τα γράμματα και το νόημά των λέξεων. Με ενδιέφερε πάντα η μορφή των γραμμάτων και πίστευα ότι το πιο σημαντικό έργο που μπορούσα να κάνω ήταν αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις.

Μέσα από αυτή την αναζήτηση έχω ένα μεγάλο αρχείο από διαφορετικές γραφές, δισδιάστατες και τρισδιάστατες. Αυτά τα έργα είναι κομμάτια μίας ευρύτερης έρευνας, είναι η διαδρομή για να φτάσω κάθε φορά σε ένα επόμενο σημείο.

Στην παρούσα έκθεση βρίσκεται μία επιλογή από έργα των τελευταίων 10 ετών. Το καλλιτεχνικό βιβλίο «Μαυρόασπρες σκέψεις» με ποιήματα και σχέδια τυπωμένο στο εργαστήριο Γραφικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2009, με κεραμικό εξώφυλλο. Το βιβλίο –  ημερολόγιο ταξιδιού (carnet de voyage) «Μelia in Berlin» από το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Έρασμος στο Βερολίνο το 2008, ένα κουτί με 130 φύλλα, όσες και οι μέρες του ταξιδιού, με ακουαρέλες, κολάζ και σημειώσεις της καθημερινότητας. Υπάρχει το βιβλίο «Θέλεις να πας μακριά» με 97 μαυρόασπρες κάρτες που τυπώθηκε το 2010 σε 200 αριθμημένα αντίτυπα. Υπάρχουν μερικά κεραμικά γλυπτά όπως ο Μινώταυρος με τίτλο «Διάβασέ μου ένα ποίημα» και η σειρά με τα φορέματα, καθώς και κάποια άλλα επιτοίχια έργα με την αξιοποίηση ή όχι της γραφής. Τέλος υπάρχουν τέσσερις βίντεο προβολές, με την τρισδιάστατη γραμματοσειρά και πειραματισμούς από το εικονικό τρισδιάστατο βιβλίο, που έγιναν το 2015, με το έργο «Παιχνίδι με την γλώσσα» του 2009 και με το «Διαδραστικό Φόρεμα» έργο του 2010.

Περισσότερα στοιχεία για την δημιουργώ μπορείτε να βρείτε στο www.annameli.com

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue