Φυσικό αέριο σε Λέσβο, Χίο, Σάμο μέχρι το 2021

Τα τρία μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Πενταετούς Προγράμματος Ανάπτυξης 2017-2021 του Δικτύου Διανομής Αερίου που η ΡΑΕ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 29 του ν.4001/2011, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση. Σύμφωνα με το σχέδιο,  επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου θα γίνει μέχρι το 2021  σε 43 πόλεις ανά την Ελλάδα μεταξύ των οποίων η Μυτιλήνη, η Σάμος και η Χίος.

Αναλυτικά για το Βόρειο Αιγαίο το συνολικό προβλεπόμενο κόστος εγκατάστασης ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ με μήκος δικτύου 6 χιλιόμετρα σε κάθε νησί . Στα δίκτυα αυτά, πρόκειται να συνδεθούν 60 Οικιακοί και 30 Εμπορικοί νέοι Τελικοί Πελάτες, για τους οποίους προβλέπεται κατανάλωση που ανέρχεται αντίστοιχα σε 480 MWh για τους Οικιακούς και 1.200 MWh για τους Εμπορικούς Τελικούς Πελάτες.

Η ΡΑΕ καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις και απόψεις τους επί του συνημμένου Σχεδίου Προγράμματος Ανάπτυξης του Δικτύου Διανομής Λοιπής Ελλάδος 2017-2021.

 

Η ΡΑΕ, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν.2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45), θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών που υποβλήθηκαν, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

 

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

Check Also

Σε λειτουργία μέσω του gov.gr η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών

Διαθέσιμη είναι πλέον η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών, μέσω του gov.gr, σε όλους τους πολίτες που …