Home ΚοινωνίαΠολιτικήΑπόψεις Το “ωράριο Ικαρίας” στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό!!

Το “ωράριο Ικαρίας” στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό!!

by ikariaki.gr
19 views

Αν ο τίτλος σας προβλημάτισε, να πούμε ότι είναι παραπλανητικός, αλλά ταυτόχρονα δείχνει και μία πραγματικότητα, αυτή των ευφάνταστων σεναρίων και της παραπληροφόρησης γύρω από τη νησί.
Ας μπούμε στον κόπο να το εξηγήσουμε.
Εδώ και λίγες μέρες τελείωσε η άδεια και από την Ικαρία γύρισα στην Αθήνα και κάνοντας χρήση ενός ρεπό, βρέθηκα στην παραλία “Αλυκές” στη Χαλκίδα.
Στη διπλανή ξαπλώστρα, τέσσερα νέα παιδιά μίλαγαν για τις διακοπές τους και ο ένας όταν ρωτήθηκε από τους άλλους, είπε ότι ετοιμάζεται να πάει στην Ικαρία.
“Εκεί που δεν έχουν ωράρια”, είπε ο ένας.
“Ναι, έχουν κάνει αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό, να το αλλάξουν και να μην έχουν το ίδιο με τους υπόλοιπους”, συμπλήρωσε ο άλλος.
Τώρα μην ρωτήσετε ποιόν ευρωπαϊκό οργανισμό, ό,τι άκουσα μεταφέρω.
“Δηλαδή όταν όλη η χώρα έχει 11πμ εκεί να έχουν 9πμ”, ρώτησε ένα από τα κορίτσια της παρέας.
“Κάπως έτσι”, απάντησε ο υποψήφιος ταξιδιώτης.
“Να πας στις Σεϋχέλλες, που λένε ότι είναι η καλύτερη παραλία του νησιού”, είπε η δεύτερη κοπέλα της παρέας.
“Έχει όμως μόνο ένα καράβι για την Ικαρία και πιάνει και αλλού”, είπε το δεύτερο αγόρι, που μάλλον δεν είχε μπει στον κόπο να τσεκάρει τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Εκεί πήγα να ρίξω μια βουτιά γιατί ως ακούσιος ωτακουστής, εκτός από το ότι ήμουν έτοιμος να αρχίσω να γελάω, δεν ήθελα να μπω στην κουβέντα, άλλωστε καλό είναι να ανακαλύψουν μόνοι τους τι ισχύει και τι όχι από όλα αυτά που κυκλοφορούν για την Ικαρία, ειδικά το καλοκαίρι, που στα ΜΜΕ ο καθένας ό,τι του κατεβάσει η κούτρα του γράφει και η εικόνα που μεταφέρεται σε τρίτους είναι παραπλανητική.
Αλλά πάλι λες να έχει γίνει αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό και να το αγνοώ, όπως και πιο παλιά μας “ήθελε για προσάρτηση” η Αυστρία, όταν “έληξε” η εκατονταετής “προσάρτηση” της Ικαρίας στο ελληνικό κράτος, όπως έγραψε τότε μία αυστριακή φυλλάδα;
Νάσος Μπράτσος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue