Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο εργασιακό πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ

Τις δικές τους μάχες δίνουν στους αγωνιστικούς χώρους οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό – Ταμιευτήριο. Για την ομάδα μας μίλησε ο Ηλίας Συνοδινός.

-Από πότε υπάρχει η ομάδα;

-Από το 1995, έχει δηλαδή 23 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας και αυτή τη χρονιά συμμετέχουν 20 άτομα.

-Είναι η μόνη αθλητική δραστηριότητα του κλάδου;

-Όχι έχουμε άλλη μία ποδοσφαιρική ομάδα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα εκτός από το ποδόσφαιρο έχουμε μπάσκετ και βόλεϊ ανδρών και γυναικών.

-Εκτός από τους Σαββατιάτικους αγώνες κάνετε και προπονήσεις σε κάποιο χώρο;

Όχι με τα ανοιχτά ωράρια που υπάρχουν δεν το έχουμε καταφέρει, όμως όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα εκτός από το πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και σε άλλες αθλητικές δράσεις.

-Ποιες είναι αυτές;

-Έχουμε παίξει με ομάδες θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ, το Νόστο, τη Στροφή, έχουμε πάρει μέρος σε αθλητικές διοργανώσεις Δήμων για να ενισχυθούν κοινωνικά παντοπωλεία, τέσσερις φορές πήραμε μέρος στο τουρνουά «Γκολ ενάντια στη φτώχεια», έχουμε δώσει αγώνες για να ενισχυθούν οικονομικά συνάδελφοι που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και ήταν αγώνες με μεγάλο συγκινησιακό βάρος, ενώ έχουμε παίξει και στο εξωτερικό σε διεθνή διοργάνωση εργαζομένων αντίστοιχων κλάδων.

-Τι «κερδίζει» ένας εργαζόμενος από τη συμμετοχή του σε ομάδες εργασιακού αθλητισμού;

-Πρέπει πρώτα απ’ όλα να αγαπάει αυτό που κάνει, έτσι τον βοηθάει και στην υγεία του, αλλά και να ξεφεύγει από την καθημερινότητά του, δίνει ευεξία και απολαμβάνει τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή.

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

 

About ikariaki.gr