Το γήπεδο Αγίου Κηρύκου απέκτησε σωστό αγωνιστικό χώρο

Επιτέλους!!! Ο Άγιος Κήρυκος απέκτησε σωστό αγωνιστικό χώρο. Τέρμα τα χώματα και οι πέτρες. Τέρμα τα “εντός” έδρας ταξίδια στη Σάμο. Έργο που χρηματοδοτήθηκε από τη ΓΓΑ, στα πλαίσια του σχεδιασμού για το Βόρειο Αιγαίο. ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ, ΔΙΑΓΟΡΑΣ και ΑΟ ΜΕΣΣΑΡΙΑΣ προχωράμε. Πάμε και για τη συνέχεια.

Ιούλιος Συναδινός (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού) 

 

 

 

Η παραπάνω δήλωση του Γ.Γ.Α. κ Ιούλιου Συναδινού, αλλά και η πραγματικότητα γι αυτό το γήπεδο αλλά και του Α.Ο. Μεσαριάς στον Εύδηλο που παραδόθηκε και έγινε ήδη ο πρώτος αγώνας, μαζί με το γήπεδο του Α.Γ.Σ. Διαγόρα Ραχών που έχει σειρά να παραδοθεί, μας γεμίζει αισθήματα χαράς και ικανοποίησης γιατί οι αθλητές μας θα αγωνίζονται επιτέλους σε σωστούς αγωνιστικούς χώρους με ασφάλεια και θα σταματήσει η “εξορία” τους για τους “εντός” έδρας αγώνες στη Σάμο. Ήταν ένα πάγιο αίτημα της Ικαρίας να έχει σωστούς αγωνιστικούς χώρους για τους αθλητές της (και έχει πολλούς αθλητές σε πολλά τμήματα), για να μπορούν να αγωνίζονται σωστά στις κατηγορίες που ανήκει η κάθε ομάδα με τους αντιπάλους της.

Απομένει στο γήπεδο του Αγίου Κηρύκου εκτός του χλοοτάπητα που τελείωσε, ο χώρος του στίβου που πρέπει να τελειώσει μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να τελειώσει αυτό το “στολίδι” του Π.Α.Σ. Ίκαρου και να φιλοξενήσει το καλοκαίρι του 2019 τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου.

Επίσης είναι “καθ’ οδόν” οι προσπάθειες για το κλειστό δημοτικό γήπεδο στις Ράχες, αλλά εδώ υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, όμως αισιοδοξούμε να έχει αίσιο αποτέλεσμα, γιατί η τοπική κοινωνία το έχει απόλυτη ανάγκη για τα τμήματα μπάσκετ, βόλεϊ κλπ. Επίσης έχει γίνει και η σχετική μελέτη για κλειστό γήπεδο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαριάς, για τη στέγαση των αντίστοιχων τμημάτων της.

Η Ικαρία μπορεί να είναι ένα νησί στην άκρη του Αιγαίου, αλλά έχει δημιουργήσει πολλά αθλητικά τμήματα με διακρίσεις, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες. Μην ξεχνάμε την γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Γ.Σ. Διαγόρα Ραχών, που για δυο ποδοσφαιρικές σεζόν, ουσιαστικά έπαιξε όλα της τα ματς εκτός έδρας, αφού οι “εντός” έδρας αγώνες έγιναν στη Σάμο. Παρ’ όλα αυτά την μια χρονιά αήττητη στον όμιλο της κατέκτησε το Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής κατηγορίας και τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίζεται με επιτυχία στη Β’ Εθνική κατηγορία. Φέτος ξεκινά η δεύτερη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του Α.Ο. Μεσαριάς τις υποχρεώσεις της στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Βέβαια και στα τοπικά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, στίβος κλπ.), οι αθλητές της Ικαρίας δίνουν το παρών τους και διακρίνονται συνεχώς.

Αυτό μας κάνει όλους εμάς που στηρίζουμε την υπόθεση “αθλητισμός στην Ικαρία”, να απαιτούμε ίση μεταχείριση του νησιού μας, όπως γίνεται με όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Τίποτε περισσότερο αλλά και τίποτε λιγότερο.

 

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

Check Also

Σε κατάληψη το ΓΕΛ/Γυμνάσιο Ραχών Ικαρίας

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων στα σχολεία σε Άγιο Κηρύκο και Εύδηλο βρεθήκαμε στο Γενικό Λύκειο …