Στηρίζουν τον αμπελουργικό σχεδιασμό οι Περιφέρειες

Μετά τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου «αγκαλιάζει» την πρόταση της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου για τον αμπελουργικό σχεδιασμό. Μάλιστα, η περιφερειάρχης, Χριστιάνα Καλογήρου, εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία της στη συνάντηση της την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου με τον πρόεδρο της Διεπαγγελματικής, Βαγγέλη Αργύρη, δεσμευόμενη για τη στήριξη της μεγάλης αυτής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας του κλάδου.

Σημειώνεται ότι τη συμφωνία τους και τη δέσμευση για ενεργό στήριξη έχουν εκφράσει ήδη οι Περιφερειάρχες  Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να γίνουν συναντήσεις και με τους  άλλους Περιφερειάρχες. Όπως προκύπτει από τις έως τώρα συζητήσεις, οι Περιφερειακές Αρχές κατανοούν απολύτως ότι η επιβίωση των αμπελουργικών περιοχών και των τοπικών κοινωνιών προϋποθέτει την ανταγωνιστικότητα της αμπελουργίας, στόχο στον οποίον αποβλέπει η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση.

Ενεργό ρόλο στη μελέτη για τον αμπελουργικό σχεδιασμό αναμένεται να  έχουν οι εξειδικευμένοι  επιστήμονες του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, όπως έχει ήδη συζητηθεί στις έως τώρα συναντήσεις στα γραφεία της οργάνωσης και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.agronews.gr

About ikariaki.gr