Σταύρος Θεοδωράκης : Τούρκοι ναύαρχοι γελάνε στο Αιγαίο και εμείς το παίζουμε σκληροί με τους βόρειους γείτονες μας

Τούρκοι ναύαρχοι γελάνε στο Αιγαίο και εμείς το παίζουμε σκληροί με τους βόρειους γείτονες μας, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητασε ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν είναι η Ιοκάστη που μας στεναχωρεί. Είναι τα σύννεφα της πολιτικής και της οικονομίας που μας χαλάνε την διάθεση. Σύννεφα στο χρώμα της μούχλας που δεν κουβαλούν αναζωογονητική βροχή αλλά σκάνδαλα, μηχανορραφίες, ψέματα, λάσπες, απάτες, κλεψιές, σπατάλες… Όπου πέσουν, όλα τα καίνε και άντε μετά να έχεις όρεξη να ψάξεις για την αλήθεια ή να μιλήσεις για δικαιοσύνη», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρεται και στα εθνικά ζητήματα:

«Και μετά είναι οι «άλλοι» που οργανώνουν συλλαλητήρια – τώρα και στην περιφέρεια. Με ποιανών λεφτά αλήθεια; Τούρκοι ναύαρχοι γελάνε στο Αιγαίο και εμείς το παίζουμε σκληροί με τους βόρειους γείτονες μας. Σημαία από νάιλον υψώνουμε σημαία πλαστική, ο κόσμος δεν έχει τίποτε να χάσει και τίποτε να βρει», που τραγουδάει και ο Νιόνιος. Και τι να βρει σε μια Ελλάδα που 860.000 άνθρωποι έχουν χρέη στην εφορία έως 50 ευρώ και 1.340.000 χρωστάνε από 50 ως 500 ευρώ».

«Για όλα αυτά θα προσπαθήσω να μιλήσω αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στην Αθηναΐδα στον Βοτανικό (κοντά στην στάση του μετρό στον Κεραμεικό). Σε περιμένω. Γιατί οι καιροί απαιτούν τόλμη και ευθύνη, όχι μόνο από εμένα, αλλά και από εσένα», καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.voria.gr

 

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Τουρκίας : Έχουμε τη δύναμη να επιχειρήσουμε στο Αιγαίο

«Η Τουρκία, παράλληλα με την επιχείρηση στο Άφριν, είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της σε όλες τις θάλασσες που τη περιτριγυρίζουν» δήλωσε.

Στη δυνατότητα της Τουρκίας να παρέμβει, ταυτόχρονα με την εμπλοκή στην Αφρίν της Συρίας, και σε μια «στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο» αναφέρθηκε σήμερα ο Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε: «Έχουμε τη δύναμη για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο» και έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «η χώρα είναι αποφασισμένη για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της σε όλες τις θάλασσες της, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες».

Μάλιστα, ο Χουλουσί Ακάρ επέβλεψε τις δραστηριότητες των μονάδων εδάφους και αέρος του στρατού που συμμετέχουν στο βόρειο τμήμα της Συρίας από το αεροπλάνο Eλέγχου και Προειδοποίησης Αερομεταφορών (HIK), Boeing 737 AEW&C.

Η επίβλεψη πραγματοποιήθηκε συνοδεία του διοικητή των δυνάμεων ξηράς, στρατηγό, Γιασάρ Γκιουλέρ, το ναύαρχο Αντνάν Ομπάλ και το διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχο Χασάν Κιουτσουκακιούζ.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τους διοικητές, επισκέφθηκε την τουρκική περιοχή Αιγαίου, και επέβλεψε τις δραστηριότητες των αεροσκαφών που λειτουργούν στην περιοχή μέσω δραστηριοτήτων ελέγχου του εναέριου χώρου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, από το αεροπλάνο HİK.

Φτάνοντας στη Σμύρνη, έλαβε ενημέρωση για το έργο που επιτέλεσε στην περιοχή η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων μέσω των Συστημάτων Σύγχρονης Ανίχνευσης, Διάγνωσης και Ελέγχου στο Κέντρο Συντονισμού Ναυτικών Δυνάμεων, από όπου έκανε και δηλώσεις.

«Η Επιχείρηση Κλάδος Ελιάς, γίνεται σύμφωνα με τα δικαιώματά της χώρας μας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ειδικότερα 1624 (2005), 2170 (2014) και 2178 (2014) και το δικαίωμα της αυτοάμυνας στο 51ο το άρθρο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών. Η Τουρκία, δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις και η επιχείρηση γίνεται με σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας». Ο κύριος σκοπός, σύμφωνα με τον Ακάρ, είναι «η παροχή ασφάλειας και σταθερότητας ώστε τα αδέλφια μας στη Συρία να επιστρέψουν ασφαλή στα σπίτια τους».

Μεταξύ άλλων, ο Ακάρ σημείωσε πως στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης στόχος είναι μόνο οι τρομοκράτες και τα καταφύγια τους, οι θέσεις, τα όπλα, τα εργαλεία και ο εξοπλισμός, και δίνεται κάθε είδους προσοχή και ευαισθησία, ώστε να αποτραπεί η πρόκληση ζημιών σε αμάχους/αθώους.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και ειλικρινά ελπίζουμε ότι τα υφιστάμενα προβλήματα στο Αιγαίο θα επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι δυνάμεις, οι οποίες είναι αποτελεσματικές, αξιοσέβαστες και αποτρεπτικές δυνάμεις, δεσμεύονται για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και της εθνικότητάς μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες και πρόθυμες να εκπληρώσουν όλα τα καθήκοντα που τους δόθηκαν, ειδικά όσον αφορά την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας, με τη δύναμη που έχει αποκτήσει από την αγάπη και την εμπιστοσύνη του λαού», σημείωσε αναφορικά με τα τουρκικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος.

Τέλος, αφού υπογράμμισε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν την ικανότητα να διοικούν τρεις επιχειρήσεις με σύγχρονες μεθόδους σε ένα κέντρο διοίκησης, τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να ελέγξουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με υψηλή τεχνολογία.

«Μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρο το Αιγαίο, όχι μόνο τα Καρντάκ (Ίμια), έχουμε την εξουσία να λειτουργούμε στο Αφρίν και να ελέγξουμε ταυτόχρονα την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο», κατέληξε ο Ακάρ.

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.voria.gr

About ikariaki.gr