Home ΚοινωνίαΕλλάδα Παρουσίαση προγράμματος HELIOS για την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών

Παρουσίαση προγράμματος HELIOS για την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών

by ikariaki.gr
40 views

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ    

 

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018

banner

Την προσεχή Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, στην αίθουσα 301 του κτιρίου του Υπουργείου Εσωτερικών (Σταδίου 27 & Δραγατσανίου 2, τρίτος όροφος) και ώρα 11 π.μ. θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος HELIOS (HELlenic IntegratiOn System) από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και τους Δήμους Λεβαδέων και Θηβαίων.

Το πρόγραμμα HELIOS (HELlenic IntegratiOn System) αποτελεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην εξέταση των δυνατοτήτων εφαρμογής πολιτικών αποκεντρωμένης ένταξης προσφύγων και μεταναστών. Υλοποιείται υπό το συντονισμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους Δήμους Λεβαδέων και Θηβαίων και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα αξιοποιεί μέτρα που υλοποιούνται ήδη όπως η εκπαίδευση, η χρηματική βοήθεια, η στέγαση, συνδυάζοντάς τα με νέες υποστηρικτικές δράσεις σχετικά με την επαγγελματική ζωή, τους κοινωνικούς δεσμούς και την κοινωνική συμμετοχή.

Κατά την πιλοτική φάση, οι δράσεις αφορούν ένα δείγμα πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών, περίπου 80 άτομα στη Λιβαδειά και 40 στη Θήβα. Στους δύο Δήμους προσφέρονται διαφορετικές επιλογές στέγασης, διαμερίσματα στη Λειβαδιά και Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στη Θήβα.

Η αρχική διάρκεια του προγράμματος έχει οριστεί σε έξι μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη έξι μήνες, εφόσον κριθεί απαραίτητη η παράτασή του και εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. Στόχος του πιλοτικού προγράμματος είναι να δημιουργήσει ένα μοντέλο ένταξης προσφύγων και μεταναστών που να μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο της Επικράτειας.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue