Ο Σύλλογος Κάβο Πάπας αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των εξόδων για το σύστημα πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Ο Σύλλογος ΙΚΑΡΙΑΣ Ο ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ, είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει πως στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Nαυταθλητικός εξωραϊστικός σύλλογος Η ΛΕΙΒΑΔΑ, ο σύλλογος μας ανέλαβε την πλήρη κάλυψη των εξόδων για την δημιουργία και την εγκατάσταση ενός συστήματος που επιτρέπει σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) να έχουν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα. Τα έξοδα θα καλυφθούν από το ταμείο του Κάβο Πάπα, μέσα από προσφορές μελών και φίλων – στην μνήμη αγαπημένων προσώπων – όπως και από έσοδα του συλλόγου από τις κατά καιρούς εκδηλώσεις του.

Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει εγκατασταθεί ήδη, ένας μηχανισμός ενεργειακά αυτόνομος, καθώς τροφοδοτείται από ηλιακό πάνελ και αποτελείται από μεταλλικές ράβδους και βάση, πάνω στη οποία υπάρχει ένα κάθισμα που μεταφέρει τον χρήστη από την παραλία κατευθείαν μέσα στο νερό σε ασφαλές βάθος. Έτσι, άτομα με κινητικά προβλήματα, μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα που εκτός από δικαίωμα είναι και ανάγκη για εκείνους, χωρίς καμία άλλη βοήθεια.

Πρέπει να αναφερθεί, πως δεν αποτελεί μόνιμη εγκατάσταση. Μπορεί να τοποθετείται στην παραλία στις αρχές του καλοκαιριού και να απομακρύνεται το φθινόπωρο. Έτσι, προσφέρεται, μία σημαντική υπηρεσία στα άτομα με δυσκολίες κίνησης, χωρίς να υπάρχει καμία επιβάρυνση και για το περιβάλλον.

Ένα σύστημα, που έχει εγκατασταθεί σε λίγες περιοχές στην Ελλάδα.

Ο σύλλογος μας είναι υπερήφανος που παίρνει μέρος με την χρηματοδότηση του έργου, σε αυτήν την πρωτοβουλία της τοπικής κοινωνίας και συγχαίρει όσους είχαν την ιδέα και όσους βοήθησαν για την υλοποίηση αυτής της σημαντικής εγκατάστασης, προσβλέποντας με αυτό τον τρόπο, στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των Αμεα, με ισότητα και αυτονομία σε όλες τις δράσεις της κοινωνικής ζωής.

 

Αναδημοσίευση από : http://kavopapas.gr

About ikariaki.gr