Home Αθλητισμός Ο.Κ.Α. Αρκάδι: Προσφορά στον αθλητισμό τον πολιτισμό και την ιστορική μνήμη

Ο.Κ.Α. Αρκάδι: Προσφορά στον αθλητισμό τον πολιτισμό και την ιστορική μνήμη

by ikariaki.gr
12 views

Ο Όμιλος Κλασσικού Αθλητισμού (ΟΚΑ) Αρκάδι, εκτός από τη σπουδαία αθλητική και την κοινωνική του προσφορά, με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Ρέθυμνο, στα χωριά του Κέντρους, από τους ναζί, στις 22 Αυγούστου 1944, δείχνει ότι τα αθλητικά σωματεία τιμούν την ιστορική μνήμη και ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να είναι ενεργό κύτταρο του κοινωνικού περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργεί.

Για το σύλλογο μας μίλησε ο πρόεδρός του Φώτης Τσιμπούκας.

-Πότε ιδρύθηκε ο σύλλογος;

-Το 1976 με δραστηριότητα τον κλασσικό αθλητισμό, αλλά έως το 1980 ιδρύσαμε τμήματα μπάσκετ, βόλεϊ, άρσης βαρών, πάλης, ενόργανης και τραμπολίνο. Έχουμε τμήματα υποδομής και γυναικών, όπως η γυναικεία ομάδα μπάσκετ που αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία.

 

 

Tα πρώτα ιδρυτικά μέλη

-Ποιος είναι ο αριθμός των αθλητών και αθλητριών που δραστηριοποιούνται σε όλα τα τμήματα του συλλόγου;

-Είναι 900 παιδιά.

-Σε ποιες εγκαταστάσεις λειτουργεί ο σύλλογος;

banner

 

 

-Σε δημοτικά γυμναστήρια, σχολικά γυμναστήρια, το Πανεπιστημιακό κλειστό και τα δημοτικά γήπεδα της περιοχής, όπως η Σοχώρα και το γήπεδο του Γάλλου.

Μιχάλης Μαράκης

-Οργανώνετε τα «Μαράκεια», προς τιμήν του Μιχάλη Μαράκη. Πείτε μας ποιος ήταν.

– Ήταν από τα τρία ιδρυτικά μέλη του συλλόγου και πρωταθλητής δισκοβολίας. Τα «Μαράκεια» διεξάγονται για να τιμήσουμε τη μνήμη του.

-O σύλλογος παίρνει μέρος σε αγώνα δρόμου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα στα χωριά του Ρεθύμνου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Με ποιο σκεπτικό συμμετέχει ο σύλλογος σε δραστηριότητες σχετικές με την ιστορική μνήμη;

-Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε αφού γίνονται στην περιοχή του Άδελε, όπου βρίσκεται και η Μονή Αρκαδίου, από την οποία πήραμε και το σήμα μας.

Ο σύλλογος εκτός από αμιγώς αθλητικές δράσεις, έχει και πολιτιστικές και στις διοργανώσεις αυτές είμαστε συνδιοργανωτές.

 

Συνέντευξη: Nάσος Μπράτσος

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue