Οι προεκλογικές «ζυμώσεις» στα νησιά του Βορείου Αιγαίου – Ποιοι κατεβαίνουν για Δήμαρχοι

Έντονες είναι οι προεκλογικές – αυτοδιοικητικές διεργασίες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Σιγά-σιγά φτιάχνεται το προεκλογικό παζλ, ενόψει των εκλογών του Μαΐου, με γνωστά ονόματα στις τοπικές κοινωνίες αλλά και φρέσκα πρόσωπα που δοκιμάζονται για πρώτη φορά στον εκλογικό στίβο. Η aftodioikisi.gr επιχειρεί μια πρώτη καταγραφή όσων ονομάτων έχουν πέσει στο «τραπέζι», ενώ σημειώνει και εκείνα τα πρόσωπα που παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα με πρόθεση -ενδεχομένως- να διεκδικήσουν αυτοδιοικητικά αξιώματα. (Υγ. Η λίστα ανανεώνεται)

ΛΕΣΒΟΣ: Ο Σπύρος Γαληνός -σημερινός δήμαρχος- θα ξαναβάλει υποψηφιότητα αν και αρχικά είχε πει ότι θα αποσυρθεί. Η Νίκη Τσιριγώτη στηρίζεται από το ΚΚΕ. Ο Μιχάλης Μαμάκος από το ΚΙΝΑΛ. Θέση δημάρχου θα διεκδικήσει και ο Σπύρος Κύτελης. Δραστηριοποιούνται έντονα και οι Απόστολος Βαλερτζής, Αλέκος Κουτσαντώνης, Παναγιώτης Ζαφειρίου.

ΛΗΜΝΟΣ: Ο Δημήτρης Μαρινάκης (νυν δήμαρχος) θα θέσει ξανά υποψηφιότητα ενώ διεκδικητές θα είναι και οι Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, Ελεονώρα Γεωργά και ο Κωνσταντίνος Μαδυτινός από το ΚΚΕ. Την Κυριακή ψηφίζει η Κίνηση Πολιτών «Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης» τον υποψήφιο Δήμαρχό της.

Δ. ΦΟΥΡΝΩΝ -ΚΟΡΣΕΩΝ: Στις προηγούμενες εκλογές είχαμε τρεις υποψηφίους. Έως τώρα γνωρίζουμε ότι θα θέσουν ξανά υποψηφιότητα ο σημερινός δήμαρχος Iωάννης Μαρούσης,  η Ευαγγελία Κυπραίου (ΚΚΕ), ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δραστηριοποιείται και ο Κωνσταντίνος Γλάρος.

ΣΑΜΟΣ: Θέση δημάρχου θα διεκδικήσουν οι Κώστας Τζίχας (ΚΚΕ), Νίκος Ζάχαρης (ΣΥΡΙΖΑ), Πάρης Παπαγεωργίου (ΝΔ), Θέμης Παπαθεοφάνους (ΚΙΝΑΛ) και Νίκος Κατρακάζος. Δυναμώνει την παρουσία του ο σημερινός δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος.

ΧΙΟΣ: Σιγά σιγά διαμορφώνεται το προεκλογικό τοπίο στο νησί της Χίου και στην «πρώτη γραμμή» είναι οι Σταμάτης Κάρμαντζης, Μάρκος Σκούφαλος (ΚΚΕ), Κώστας Τριαντάφυλλος (ΚΙΝΑΛ) ενώ αναμένονται κινήσεις και από τον Πολύδωρο Λαμπρινούδη. Υποψηφιότητα έχει ανακοινώσει και ο νυν δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.

ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ: «Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Μιχάλη Μαγγανά, αναμένονται κινήσεις από τον σημερινό δήμαρχο Στέφανο Βογιαντζή και τον Γιώργο Δανιήλ.

Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες λένε ότι στην ΙΚΑΡΙΑ διεκδικητές για τη θέση Δημάρχου θα είναι οι Νίκος Λαρδάς και Ηλίας Γαγλίας. Για τον ΑΗ ΣΤΡΑΤΗ η νυν δήμαρχος Μαρία Κακαλή «χαίρει εμπιστοσύνης» και ξαναβάζει υποψηφιότητα, ενώ μαθαίνουμε ότι για ακόμη μια θητεία θα «παλέψει» στο Δ. ΨΑΡΩΝ ο σημερινός Δήμαρχος, Κώστας Βρατσάνος.

 

Αναδημοσίευση από : https://www.aftodioikisi.gr

About ikariaki.gr