Οι γονείς της Ικαρίας διαμαρτύρονται για την έλλειψη παιδιάτρου στο Νοσοκομείο – Κ.Υ. Ικαρίας

ΠΡΟΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΠΑΡΧΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΜΜΕ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμείς οι γονείς της ακριτικής Ικαρίας αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη παιδιάτρου στο Γενικό νοσοκομείο  Κ.Υ.  Ικαρίας ,καθώς η μοναδική παιδίατρος που υπηρετεί στη θέση αυτή απουσιάζει από το νησί με εκπαιδευτική άδεια.

Αποτέλεσμα της απουσίας αυτής είναι ότι την περίοδο που διανύουμε  με την έξαρση της γρίπης και των ιώσεων τα περιστατικά βρεφών, νηπίων και παιδιών αντιμετωπίζονται από γενικούς ιατρούς του νοσοκομείου με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο εύρος των περιστατικών που μπορεί ένας παιδίατρος.

Έτσι σχεδόν καθημερινά έχουμε μεταφορά περιστατικών  με πλωτό του λιμενικού  στο νοσοκομείο Σάμου και μεταφορά περιστατικών με πρωτοβουλία των ιδίων των γονέων  με αεροπλάνο στην Αθήνα ,με αποκορύφωμα τον θάνατο βρέφους 45 ημερών πριν μια εβδομάδα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε  ότι στην Ικαρία κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το νησί είναι αποκλεισμένο ακτοπλοϊκά και αεροπορικά για μεγάλα χρονικά διαστήματα αυξάνοντας την ανασφάλεια μας.

Για όλους τους παραπάνω λογούς και επειδή δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας πολίτες γ κατηγορίας απαιτούμε:

Παρουσία παιδιάτρου 12 μήνες τον χρόνο στο νησί καθώς και την κάλυψη της δεύτερης θέσης παιδιάτρου. Αναμένουμε τις κινήσεις της κυβέρνησης για το θέμα αυτό.

 

Υπάρχουν οι πρώτες υπογραφές γονέων, θα ακολουθήσουν εκατοντάδες.

 

 

 

About ikariaki.gr