Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Ξέρω που θα σε βρω το καλοκαίρι

Ξέρω που θα σε βρω το καλοκαίρι

by ikariaki.gr
27 views

Νικόλας Παναγιώτης

«Στου Ικάρου το νησί βγαίνει μπρούσκο το κρασί κι όποιος το επιεί μεθάει κι όλη νύχτα τραγουδάει»

Σίγουρα θα έχεις ακούσει από κάποιο γνωστό σου για ένα καλοκαίρι στην Ικαρία. Σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό σου ότι πρέπει να επισκεφτείς κι εσύ αυτό το νησί κάποιο καλοκαίρι. Μήπως έχεις ήδη αργήσει; Το νησί του Ικάρου, αποτελεί ένα διαφορετικό, αλλά συγχρόνως ιδιαίτερο και ενδιαφέρον προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Στην Ικαρία δε θα βρεις τη διασκέδαση που έχουν άλλα νησιά, όπως για παράδειγμα η Μύκονος. Θα βρεις πολλά ζεύκια (=πανηγύρια). Όχι όπως τα πανηγύρια που έχεις συνηθίσει όμως. Στην Ικαρία τα πανηγύρια είναι κάπως διαφορετικά και θα το καταλάβεις όταν τα ζήσεις. Όταν ηχεί το μαγικό βιολί κι αφήνεις κάτω το μπρούσκο το κρασί. Όταν το παλικάρι σέρνει το χορό με χάρη κι η κοπελιά του φουστανιού της δίνει αέρα. Όταν θα σηκώσεις το βλέμμα σου και συναντήσεις μόνο χαμογελαστά βλέμματα, γνωστά κι άγνωστα. Όταν ο χρόνος θα σταματήσει, γιατί τίποτα πια δε θα έχει σημασία παρά μόνο η μαγεία της στιγμής. Όταν ο παλμός της καρδιάς σου χτυπάει στον ικαριώτικο χορό. Όταν χορεύουν ακόμη και… τα αυτοκίνητα! Μόνο όταν ζήσεις από κοντά αυτό που έχεις ακούσει να σου μεταφέρει κάποιος άλλος θα καταλάβεις γιατί είναι ξεχωριστά τα ικαριώτικα πανηγύρια.

Στην Ικαρία δε θα έρθεις μόνο για τα ζεύκια της φυσικά. Αλήθεια, έχεις ονειρευτεί ποτέ να πας στις Σεϋχέλλες, αλλά σου πέφτουν κάπως μακριά και απαγορευμένες σχετικά με τις οικονομικές απαιτήσεις του ταξιδιού; Νομίζω δεν τα έχεις υπολογίσει σωστά. Στις Σεϋχέλλες εύκολα μπορείς να πας. Εντάξει όχι ακριβώς εύκολα, γιατί ο δρόμος προς την παραλία δεν είναι και ο πιο ασφαλής. Ίσως η επιλογή της βαρκούλας από τον Μαγγανίτη, όπως κάνουν οι περισσότεροι, να είναι μια σοφή επιλογή. Όχι, δεν έχω πάει ποτέ στο μαγικό νησί του Ινδικού ωκεανού. Έχω πάει όμως στις δικές μας Σεϋχέλλες! Αυτές της Ικαρία ντε…

Στην Ικαρία δε θα κάνεις μπάνιο μόνο στις Σεϋχέλλες φυσικά. Θα πας στη Μεσακτή και στο Λιβάδι. Μετά θα πας λίγο παραπέρα, στο Να. Θα πας σίγουρα στην παραλία του Φάρου, από την άλλη μεριά του νησιού. Επίσης, πρέπει να πας και στο Τραπάλου. Πρώτα για μια βουτιά στα όμορφα γαλάζια του νερά και μετά για φαγητό στη «Μουριά», για όλα τα καλά. Θα έχεις όμως υπομονή. Όπως θα έχεις ακούσει αυτοί οι Ικαριώτες δεν τα έχουν και πολύ καλά με την ώρα! Θα ακούσεις «κάτσε πέντε λεπτά να τα πούμε». Ούτε θα κρατήσει πέντε λεπτά, ούτε μόνο θα τα πείτε. Αυτό που θα γίνει στην πράξη θα είναι… «κάτσε με τις ώρες να τα… πιούμε»! Ένα είναι σίγουρο, θα περάσεις καλά.

banner

Ελπίζω το καλοκαίρι αυτό να σε βρω στο νησί της Ικαρίας. Κι αν εσένα δε σε δω, εσύ ξέρεις που θα με βρεις…

 

 

 

Αναδημοσίευση από : http://fws.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue